Tι θα ισχύσει στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου για την ύπαρξη θεατών

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων που θα αφορούν τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις και την ύπαρξη θεατών από τις 3 Ιανουαρίου

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (23/12) τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας αλλά και της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως εξήγησε, αυτά θα έχουν ισχύ από αύριο ως και τις 2 Ιανουαρίου, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο κ.Πλεύρης πάντως επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα παρθούν από τη νέα χρονιά θα αφορούν και τα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα υπάρξουν περιορισμοί και στις αθλητικές εκδηλώσεις», σημειώνοντας ότι η ακριβής αποτύπωσή τους θα γίνει στις στις 27 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή.

Σύμφωνα με τον υπουργό έρχονται:

  • Περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση.
  • Περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και στην είσοδο στα γήπεδα.
  • Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει το 13033 για την αποστολή μηνυμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις εορτές , ωστόσο μελετάται ο επανακαθορισμός του πρωτοκόλλου για το πότε κλείνει ένα τμήμα. Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν εξετάζεται κάποιο μέτρο στην λειτουργία των σχολείων, αλλά σημείωσε δε πως η κατάσταση είναι δυναμική.

Ειδικά για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες. «Όταν ανακοινώσουμε το πλαίσιο που θα ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου και για 15 ημέρες θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτή την κατηγορία», σημείωσε. ;Oπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τα γήπεδα, η εισήγηση των ειδικών είναι για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως παραμένουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα