Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Επτά βρέφη νοσηλεύονται με κορονοϊό

Δεκάδες νέες εισαγωγές κατά την εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο οποίο νοσηλεύονται επτά βρέφη.

Περίπου 25 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έγιναν στη διάρκεια της εφημερίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το πρωί, ενώ άλλα 11 άτομα νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία ως ύποπτα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου, νοσηλεύονται με κορωνοϊό επτά παιδάκια κάτω του έτους, με το πιο μικρό να είναι λίγων ημερών και το μεγαλύτερο 7-8 μηνών, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση τους να κρίνεται ανησυχητική μέχρι στιγμής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, συνεχίζει να είναι μεγάλη αν και δείχνει μια τάση σταθεροποίησης, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία στις 5 Ιανουαρίου η οποία ήταν χειρότερη από την πρωτοχρονιά, ωστόσο οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες και 10-11 άτομα να είναι διασωληνωμένα εκτός.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η μετάλλαξη Όμικρον, αν και πιο μεταδοτική, δείχνει σαφώς πιο ήπια, με τα κρούσματα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου να αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Πηγή: News247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα