Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών στην Καμάρα για τις καταλήψεις - Ισχυρή παρουσία ΕΛΑΣ (vids)

Συγκέντρωση πραγματοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας στις καταλήψεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών από την Καμάρα, έπειτα από πανελλαδικό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 13.00, με αφορμή τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας στις καταλήψεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινείται αυτή τη στιγμή προς την Τσιμισκή μέσω Αμύνης και την επιτηρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μάλιστα έχει στηθεί μπλόκο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να μη μπορέσουν οι διαδηλωτές να παρεισφρήσουν εντός.

Ήδη από νωρίς το πρωί κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά της Καμάρας, ενώ κάτω υπό ισχυρή περιφρούρηση τέλει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον φόβο ότι οι αντιεξουσιαστές ενδεχομένως να πλησιάσουν το campus μετά την πορεία.

Τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχύσουν δέκα διμοιρίες από την Περιφέρεια, αλλά θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα ρίψης νερού της ΕΛΑΣ, «Αύρα». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα χρησιμοποιηθεί και Drone, με στόχο να επιτηρεί από αέρος την πορεία.

Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία προχωρά και σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει πορεία σε λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

– Από την 06.00΄ ώρα του Σαββάτου (15-01-2022) και μέχρι την 24.00΄ώρα της ιδίας ημέρας δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.

Αγγελάκη, στο τμήμα της από την οδό Αλεξ. Σβώλου μέχρι την οδό Εγνατία.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Έμποροι Θεσσαλονίκης: «Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα»

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους καταστηματάρχες να απομακρύνουν απορρίμματα που ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενώ λόγο της πορείας ο δήμος Θεσσαλονίκης απομάκρυνε τους κάδους από το κέντρο.

πηγή:thesstoday.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα