Γιαννάκου: Ο Σκυλακάκης παίρνει τη θέση της στη Βουλή

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι ο πρώτος επιλαχών εκλεγμένος βουλευτής από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και θα πάρει τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα πάρει την θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που μένει κενή μετά το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Η πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο Έπικρατείας. Η ΝΔ το 2019 είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας με τη Μαριέττα Γιαννάκου να είναι 2η στη λίστα.

Την θέση της στη Βουλή παίρνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ως πρώτος επιλαχών και τα επόμενα 24ωρα θα ορκιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι πριν από μια δωδεκαετία, το 2010, η Μαριέττα Γιαννάκου είχε υπερασπιστεί τον Σκυλακάκη όταν τότε και οι δυο τους ήταν ευρωβουλευτές της ΝΔ και ο κ. Σκυλακάκης διεγράφη από τη ΝΔ λόγω δηλώσεών του υπέρ του πρώτου μνημονίου.

Μάλιστα, η Μαριέττα Γιαννάκου που τότε ήταν η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του κόμματος είχε δηλώσει ότι είναι «ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης» και πως στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημιουργημένη τέτοια κουλτούρα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα