Δίκη Λιγνάδη: Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή καταγγέλλοντα

Η πρώην νύφη του Δημ. Λιγνάδη βρέθηκε στο βήμα και δήλωσε πεπεισμένη πως πρόκειται για μια σκευωρία υποκινούμενη από τον αριστερό χώρο σε βάρος του.

Τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη, ο οποίος παρά τις κλήσεις τόσο του πληρεξουσίου δικηγόρου του όσο και του δικαστηρίου, παραμένει άφαντος, διέταξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, καθώς σήμερα επρόκειτο να καταθέσει ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί. Ήδη ο Γ. Βλάχος, πληρεξούσιος δικηγορος του, έχει δηλώσει από την προηγούμενη συνεδρίαση ότι όλες τους οι προσπάθειες είναι άκαρπες. Αν και το δικαστήριο επρόκειτο να προχωρήσει στον τέταρτο καταγγέλλοντα, τελικά και εκείνος δεν προσήλυτες, διότι όπως ενημέρωσε, εμφάνισε συμπτώματα Covid-19 με αποτέλεσμα να δοθεί μία άτυπη αναβολή για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν σήμερα μάρτυρες που είχατε προταθεί στο στάδιο της ανάκρισης από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Η πρώην νύφη του δήλωσε πεπεισμένη πως πρόκειται για σκευωρία υποκινούμενη από τον αριστερό χώρο σε βάρος του, ενώ οι δηλώσεις Μενδώνη περί επικίνδυνου ανθρώπου ήταν αποτέλεσμα του φόβου που επικρατούσε την περίοδο εκείνη. «Η κυρία Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι το περιεχόμενο των μηνύσεων ήταν αυτό που την έπεισε ότι πρόκειται για σκευωρία.

Μάρτυρας: Διαβάζοντας τις πρώτες μηνύσεις εδραιώθηκε η άποψη μου ότι πρόκειται περί σκευωρίας.

Πολ. Αγωγή: Δε γνωρίζετε ότι πάντα γινόταν με απευθείας ανάθεση η επιλογή του διευθυντή του Εθνικού ;

Μάρτυρας : Όχι. Για τον Δημήτρη που με ενδιέφερε το γνώριζα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια που πήγαινα στα θέατρα οι διευθυντές δεν είχαν τόσο έντονη προσωπικότητα όπως του κατηγορούμενου. Ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα.

Πολ. Αγωγή: Θεωρείται ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Πολ. Αγωγή: Θεωρείται ότι οι δικαστές, οι εισαγγελεις και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;

Μάρτυρας: Είπα πως έφτασε εδώ, το κατηγορητηριο. Εγώ για το δικαστήριο δεν είπα. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαΐου.

Πηγή: News247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα