Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς Έλληνες γίνεται;

Μήπως ήρθε η ώρα που θα  δούμε  τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας χωρίς Έλληνες;

Το καλοκαίρι του 2019 άφησε πίσω του ένα ρεκόρ τουριστικής κίνησης που θα το μνημονεύουμε για χρόνια. Ύστερα ήρθε ο καιρός της πανδημίας, όλα ανατράπηκαν αλλά η σημαία του ελληνικού τουρισμού παρέμεινε ψηλά στον ιστό της και φέτος κυματίζει ξανά με αισιοδοξία.

Ωστόσο η πανδημία αλλά και οι συνθήκες που δημιούργησε η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία δεν ευνοούν μια μερίδα τουριστών που δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες. Η ελληνική κοινωνία χειμάζεται από την ακρίβεια και ατενίζει αυτό το καλοκαίρι με σκεπτικισμό. Θα είναι σίγουρη λιγότερο έντονη η παρουσία των Ελλήνων στους τουριστικούς τόπους, ενώ νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη τείνουν με τα χρόνια να γίνουν «απαγορευμένα» για το βαλάντιο του μέσου ανθρώπου στη χώρα μας.

Θα επιστρέψουμε κάποτε στα «ρομαντικά» χρόνια του ελληνικού τουρισμού ή θα συνεχίσει η τουριστική βιομηχανία να ανθίζει χωρίς τους Έλληνες; Τα 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε φέτος από το εξωτερικό φαίνεται για την ώρα να εκτοπίζουν το καλοκαιρινό όνειρό μας. Ας είναι τουλάχιστον μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα