Σε προορισμό υπερπολυτελούς κατοικίας μετατρέπεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα κάνει στροφή στις πολυτελείς κατοικίες, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να προσελκύσει τα άτομα υψηλοτάτης εισοδηματικής κατηγορίας.

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση η Ελλάδα κάνει στροφή στις πολυτελείς κατοικίες, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να προσελκύσει τα άτομα υψηλοτάτης εισοδηματικής κατηγορίας. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι το οδικό δίκτυο, τα αεροδρόμια ή ακόμη και τα ελικοδρόμια, η Ελλάδα γίνεται σιγά - σιγά προορισμός για τους ultra-rich.

Αυτό είναι κάτι που έχουν αντιληφθεί οι developers και οι επενδυτές σε real estate που δημιουργούν οικιστικό προϊόν που απευθύνεται σε παχιά πορτοφόλια. Άλλωστε, όσοι βγάζουν στην αγορά υπερπολυτελείς κατοικίες, έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα: Η Ελλάδα διαθέτει πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τη Sotheby’s, στην Ελλάδα τα υπερπολυτελή ακίνητα έχουν τιμές από 12.000 έως 15.000 ευρώ ανά τ.μ. οι οποίες κυμαίνονται από 25 χιλ. ευρώ έως και 60 χιλ. ευρώ σε κορυφαίους προορισμούς της Νότιας Γαλλίας και της Ιταλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά γίνεται, ίσως, αντιληπτό γιατί η τιμή των 5.000 έως 6.000 ευρώ / τ.μ. για ένα διαμέρισμα στα υπερσύγχρονα κτήρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό θεωρούνται χαμηλές. Στην περιοχή και συγκεκριμένα στο παραλιακό κομμάτι θα δημιουργηθεί κτίριο με ύψος έως 50 μέτρων και 15 ορόφων που θα διαθέτει περίπου 250 κατοικίες με «πρόσωπο» στο Μητροπολιτικό Πάρκο. Επίσης, στη συνοικία που γειτνιάζει με τον Άλιμο θα κατασκευαστούν πολυκατοικίες 4-5 ορόφων με συνολικά περίπου 500 διαμερίσματα. Ήδη, ο μεγαλύτερος αριθμός των ακινήτων είναι sold out.

Η λίστα όμως, εκτός από το Ελληνικό, μεγαλώνει, περιλαμβάνοντας και άλλες πολυτελείς αναπτύξεις. Σε αυτές ανήκουν τα Αστέρια της Γλυφάδας, όπου η Grivalia Hospitality αναπτύσσει το ολοκληρωμένο συγκρότημα One & Only Aesthesis. Το ξενοδοχείο θα συνοδεύεται με πολυτελείς κατοικίες.

Το τουριστικό θέρετρο αναμένεται να έχει προχωρήσει το 2023 και η αρχιτεκτονική του μελέτη προβλέπει ότι στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν ανεξάρτητες βίλες, με πισίνα. Το project υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχει προϋπολογισμό άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ οι 100 καμπάνες του θα μετατραπούν σε 95 επιπλωμένα διαμερίσματα (κάποιες θα συνενωθούν).

Στη Σαρωνίδα δρομολογείται το Saronida Olympos Golf project που θα περιλαμβάνει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, με γήπεδο golf, ελικοδρόμιο, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πρόκειται για επένδυση 840 εκατ. ευρώ που θα αναπτύξει η Βήτα Ανάπτυξης Ακινήτων.

Χλιδάτο κατοικείν, για ιδιαίτερα εύπορα άτομα, συναντά κανείς και στο Killada Hills στο Πόρτο Χέλι Amanzoe Resort. Ταυτόχρονα, η ΤΕΜΕΣ στην Πελοπόννησο δημιουργεί πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες είναι στο μοντέλο των serviced apartments.

Υπερπολυτελείς κατοικίες θα αποκτήσει σύντομα και το αθηναϊκό downtown. Αναφερόμαστε στις 50 υπερπολυτελείς κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο ξενοδοχείο Χίλτον, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς ανακαίνισης. Οι οικιστικές αυτές μονάδες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton που αποτελούν συνώνυμο της πολυτέλειας. Το project της ανακαίνισης του Χίλτον είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση του ξενοδοχείου και του συνόλου των υποδομών του.

Αναπόσπαστο κομμάτι των υπερπολυτελών κατοικιών αποτελούν οι 13 υπερπολυτελείς βίλες, που αποτελούν αυτόνομο τμήμα στο ξενοδοχειακό θέρετρο της Βουλιαγμένης, υπό τη διαχείριση του ξενοδοχειακού ομίλου της Four Seasons, και οι 12 βίλες που θα κατασκευαστούν σε τμήμα του νησιού Σκορπιός θα απευθύνονται μόνο σε άτομα εξαιρετικά υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Αντίστοιχο αγοραστικό κοινό έχουν οι 17 υπερπολυτελείς βίλες με επιφάνεια 400-450 τ.μ. και τιμή εκκίνησης από 2-3 εκατομμύρια η καθεμία, που έχει αναπτύξει στην Ελούντα της Κρήτης η εταιρεία Mirum Hellas.

Πηγή: liberal


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα