Καραμανλής: «Τη Δευτέρα το Μετρό στον Πειραιά»

Οι νέοι σταθμοί που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα ανοίξουν τελικά για το επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 (μπλε γραμμή) του Μετρό προς τον Πειραιά.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά», τόνισε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Οι σταθμοί που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» (στο λιμάνι, εκεί που είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ) και «Δημοτικό Θέατρο» (στο κέντρο της πόλης).

Γραμμή 4 και Μετρό στα Εξάρχεια

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ερωτηθείς για τα έργα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι, επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλλωπισμός των εργοταξίων, έτσι ώστε να μη δίνεται η αίσθηση εργοταξίου με λαμαρίνες. Παραδέχθηκε όμως πως όταν πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής, θα υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη.

Όσον αφορά στην πλατεία Κολωνακίου, ο υπουργός ανέφερε ότι σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες επεμβάσεις.

Για τις αντιδράσεις για το Μετρό στα Εξάρχεια, σημείωσε:«Παλαιότερα οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή είχαν αντιδράσει στο σταθμό στην πλατεία και τώρα – για να το πούμε λαϊκά – χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο».

Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής ερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν επέλεξε να το παραδώσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Απαντώντας, είπε ότι έτσι θα ήταν ένα Μετρό «κολοβό» και τόνισε: «Είπαμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια. Ότι το έργο αυτό είχε κολλήσει και εμείς τελικά βρήκαμε τη λύση. Και έχουν συνειδητοποιήσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα εννέα από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του Μετρό και σχολίασε: «Εμείς έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε πει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, και από αυτό θα κριθούμε».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα