Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ο αστυνομικός αναμένεται την Τρίτη να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός, που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grTimes.gr πρόκειται για έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο Τρίτη (6/12) αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό που τον καταδίωκε κι ενώ έκανε ελιγμό με το όχημα δέχτηκε από πίσω έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα έφυγε δίχως να πληρώσει.

Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και το όχημα εντοπίστηκε από το περιπολικό στη Συμμαχική Οδό. Μετά από καταδίωξη ο οδηγός του ΙΧ αφού δεν σταμάτησε την πορεία του στα σήματα των αστυνομικών, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και στην προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Ο 16χρονος Ρομά, φέρεται να δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα