Θεσσαλονίκη: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή μη του 32χρονου αστυνομικού, που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, μετά την απολογία του α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 32χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται συγκεκριμένα για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση (πλημμέλημα).

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Παρασκευής (09/12) εκατοντάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και ζητώντας Δικαιοσύνη.

Το σύνθημα που επικρατεί είναι το "Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήτανε Ρομά", ενώ την ίδια στιγμή Ρομά κρατώντας χαρτονομίσματα των 20 ευρώ τα επιδεικνύουν, καίγοντάς τα.

Σημειώνεται ότι η βασική υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που - όπως υποστηρίζει - διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Πηγή: News247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα