Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν ήταν ο 17χρονος αυτός που με χτύπησε...»

Τα όσα συνέβησαν τη στιγμή της επίθεσής του καθώς επίσης και τη μετέπειτα στάση του για το περιστατικό περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Εγώ θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη και όταν μιλήσει η Δικαιοσύνη θα τοποθετηθώ" σημείωσε.

«Να ευχαριστήσω από το βάθος της ψυχής μου τους ανθρώπους στον Ευαγγελισμό, μόλις γύρισα εκεί από τη 2η επίσκεψη μετά την Παρασκευή το βράδυ. Ήταν εξαιρετικοί. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν όχι συγχαρητήρια, αξίζουν στήριξη από όλους μας, από την κοινωνία, από την Πολιτεία» είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον Real FM για την επίθεση εναντίον του.

«Σήμερα, ελπίζω να καταθέσω στον ανακριτή. Εγώ θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη και όταν μιλήσει η Δικαιοσύνη θα τοποθετηθώ. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που ο καθένας μας έχει άποψη, είτε είναι υπουργός είτε είναι βουλευτής είτε είναι δημοσιογράφος, την ώρα που εξελίσσεται η διαδικασία της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι είναι μεγάλο πλήγμα για την Δικαιοσύνη» συνέχισε.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν τη στιγμή του ξυλοδαρμού του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι, ναι ήταν 6-7 και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω το πρόσωπό του στο μυαλό μου μέσα χαραγμένο και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στη χειρουργική βία. Αλλά δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, του δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ.»

«Για τη διεξαγωγή εκλογών στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη υποστήριξε ότι δεν το βλέπει ως δίλημμα. Δεν είναι ή μιλάμε για τα Τέμπη και τους 57 νεκρούς μας ή μιλάμε για τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας, της κοινωνίας. Είναι ένα και το αυτό.» συνέχισε.

Για τη συμμετοχή του νέου κόσμου στις διαδηλώσεις είπε: «Αν δεις τα νέα παιδιά, που διαδηλώνουν εκεί έξω, σε ολόκληρη τη χώρα, και μην κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι άγονται και φέρονται από κόμματα, είναι αυθόρμητα. Δεν γίνονται αυτές οι διαδηλώσεις ούτε από το ΜέΡΑ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από κανέναν. Αυτά τα νέα παιδιά, έτσι όπως τα αφουγκράζομαι, απορρίπτουν την παλιά Ελλάδα, την Ελλάδα της δικιάς μας γενιάς, τα δικά μας λάθη, τη διαφθορά, την εξάρτηση, την εκμετάλλευση, την αναξιοκρατία, την έλλειψη επενδύσεων είτε είναι από τον δημόσιο είτε είναι από τον ιδιωτικό τομέα, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Τα απορρίπτουν όλα αυτά.».

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για εκλογές στις οποίες, τιμώντας τους 57 νεκρούς, τιμώντας τη νεολαία που είναι εκεί έξω, μπορούμε να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση, για το τι τρένα θέλουμε, για το τι ρεύμα θέλουμε, για το τι Πανεπιστήμια θέλουμε, για το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα της πράσινης μετάβασης. Για όλα αυτά ανοίγει διάπλατα μπροστά μας ένας δρόμος για σοβαρό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων ενόψει των εκλογών.» πρόσθεσε.

«Μετά την Κυριακή των εκλογών θα γίνει ένα αλισβερίσι, ένα παζάρι εδρών πολύ βρώμικο και πάρα πολύ άσχημο. Σαν χώρα, σαν κοινωνία έχουμε μία ευκαιρία, να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, που δεν έχει γίνει, για τις επενδύσεις» σημείωσε στη συνέχεια.

Πηγή: news247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα