Βελιγράδι: Οι μαρτυρίες από το μακελειό στο σχολείο (vid)

Συγκλονιστικές οι πληροφορίες από την επίθεση 14χρονου σε σχολείο του Βελιγραδίου, από την οποία οκτώ παιδιά και ο φύλακας έχασαν τη ζωή τους. Χαροπαλεύουν μαθητές στην εντατική. Η στιγμή της σύλληψης του ανήλικου δράστη.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες και οι περιγραφές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου.

Ο 14χρονος εισέβαλε στο σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ" στην περιοχή Βράτσαρ και άνοιξε πυρ εναντίον συμμαθητών του αλλά και δασκάλων, αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε έναν φύλακα στον προαύλιο χώρο.

Αυτό ήταν μόλις το ένα θύμα από τα μέχρι στιγμής εννιά που έχουν επιβεβαιωθεί, με τα υπόλοιπα οκτώ να είναι παιδιά.

Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας επίσης πως έξι παιδιά και μία δασκάλα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στην εντατική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αγόρι, μαθητής πρώτης γυμνασίου, χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να ανοίξει πυρ εναντίον συμμαθητών του αλλά και δασκάλων.

Μάλιστα, στην αίθουσα όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, εντοπίστηκε και μία τσάντα με εύφλεκτο υγρό.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, ο μαθητής συνελήφθη.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψής του:

"Πυροβόλησε δύο μαθήτριες, τη μία στο κεφάλι"

Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες που μεταφέρει η Blic, "αμέσως μετά τον φύλακα, ο μαθητής πρώτα πυροβόλησε δύο κορίτσια. Το ένα το πυροβόλησε απευθείας στο κεφάλι. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, η κατάστασή της είναι σοβαρή και οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή της. Η δεύτερη μαθήτρια έφερε τραύματα από πυροβολισμό στα πόδια".

Η δασκάλα ιστορίας δέχτηκε πυροβολισμό στον λαιμό.

Συνολικά 12 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τα οκτώ υπέκυψαν στα τραύματά τους.

"Μαθήτριες με αίμα στις μπλούζες και ουρλιαχτά"

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών του σχολείου, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.

"Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)...πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως", είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της δασκάλας.

"Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα", πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

"Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς", είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

πηγή: News247


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα