Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εξέφρασε την επιθυμία της να λάβει μέρος στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Πλεύση Ελευθερίας» και η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος εξέφρασε την επιθυμία να λάβει μέρος κι εκείνη με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων στο επερχόμενο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της 10ης Μαΐου στην ΕΡΤ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (4/5) κάλεσε τους συμμετέχοντες πολιτικούς αρχηγούς να αποδεχθούν την πρότασή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην «τηλεμαχία» θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κι ο ΓΓ του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης,

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε έμφαση στα ζητήματα της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με δημοψήφισμα, που παρουσιάζεται να έχουν σημαντικό ρόλο στις επιδιώξεις του κόμματός της.

Τα χαρακτηριστικά της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Για την «Πλεύση Ελευθερίας» είπε ότι είναι «ένα κίνημα οριζόντιο και αμεσοδημοκρατικό, χωρίς επαγγελματικά στελέχη και χωρίς κομματική γραφειοκρατία και μηχανισμούς, με άξιους ανθρώπους, μέσα από την κοινωνία και τη ζωή, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εισέλθει στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Παράλληλα παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και σε νομούς της Μακεδονίας.

Τι ζήτησαν οι δημοσιογράφοι για το ντιμπέιτ

Να σημειώσουμε ότι χθες (4/5) συναντήθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ της ερχόμενης Πέμπτης (10/05) και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών. Η συνάντηση των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας έγινε στο Ραδιομεγάρο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη.

Στη συνάντηση μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Μετά το τέλος της συνάντησής τους έστειλαν επιστολή στη Διακομματική Επιτροπή, αναφέροντας: «Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο ντιμπέιτ συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς.

Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα».

Στο μεταξύ, θέση για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, πήραν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Παπαδάκης, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των δημοσιογράφων.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1, που εδώ και 10 χρόνια – όπως ανέφερε- αρνείται να πάρει μέρος σε ντιμπέιτ, άκουσε τον συνάδελφό του να λέει: «Όλη η διαδικασία είναι λάθος. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε τηλεοπτικό προϊόν. Εσύ να ρωτάς τι ώρα είναι και εκείνος να απαντά για τον καιρό… Θα έρθουν προετοιμασμένοι να πουν αυτά που έχουν προετοιμάσει και όχι να ερωτηθούν».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, σημείωσε ακόμα πως «δεν είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να δούμε με όρους θεαματικότητας. Όμως μια συζήτηση πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές πρέπει να τραβάει τον κόσμο. Αλλιώς δεν θα παίξει τον ρόλο για τον οποίο γίνεται» ενώ προχώρησε και σε μια πρόταση «Και το 2019 αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Το ντιμπέιτ πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες που θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν».

Πηγή: newsbeast.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα