Ημαθία: Από στρεπτόκοκκο προήλθε ο θάνατος του 7χρονου

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η λοίμωξη του αναπνευστικού που προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο ήταν η αιτία του θανάτου του 7χρονου.

Τη λοίμωξη του αναπνευστικού που προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο "έδειξαν" τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης ως αιτία θανάτου του 7χρονου μαθητή από την Ημαθία.

Το παιδί εξέτασε ο καθηγητής ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, Φώτης Χατζηνικολάου, και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε "από λοίμωξη του αναπνευστικού που συνάδει με τα κλινικά ευρήματα".

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των μικροβιολόγων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρίσκονται για strep tests περισσότερα από 25 παιδιά, τα οποία αποτελούν τις στενές επαφές του 7χρονου.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται εντός της μέρας τα αποτελέσματα ενώ, στην περίπτωση που βρεθούν θετικά δείγματα, θα εξεταστούν ακόμη περισσότερα παιδιά.

Το πρωί της Δευτέρας (12/6), ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου αγοριού μεταφέρθηκε με παρόμοια συμπτώματα στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", με τους γιατρούς να εικάζουν πως πρόκειται επίσης για στρεπτόκοκκο.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει, εάν θα ληφθούν κι άλλα μέτρα. Το θέμα θα απασχολήσει σύσκεψη στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Πηγή: news247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα