Υπόθεση υποκλοπών: Aναβαθμίζεται η δικογραφία και περνά στον Άρειο Πάγο

Σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό πέρασε η υπόθεση έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator.

Την ανάληψη της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, καθώς γίνεται όλο και πιο εμφανής ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων που ερευνώνται.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της ζητά τη διαβίβαση όλου του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί, προς τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος και θα αναλάβει τη συνέχιση της έρευνας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δεν έχει περατωθεί αν και έχει περάσει 1,5 χρόνος έρευνας.

Συγχρόνως εξηγεί πως η δικογραφία είναι «εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας, ενώ «από την καθυστέρηση περάτωσης της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων».

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία Εφετών, προς τις οποίες κοινοποιείται η παραγγελία, πρέπει από τη λήψη της, «να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια».

Τέλος, όπως τονίζεται «να μας διαβιβάσουν άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, η μεν πρώτη Υπηρεσία τις σχετικές με το θέμα δικογραφίες (ήτοι τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις 15-11-2022 μετά το συσχετισμό όλων των σχετικών με την υπόθεση δικογραφιών ΑΑ2022/23, καθώς και όσες άλλες συσχετίστηκαν στη συνέχεια με αυτήν-ΑΑ2022/1124, ΑΑ2022/1101,Ε2022/4518, Ε2023/1670 αμφότερες δε κάθε έγγραφο, πόρισμα κλπ στοιχεία που ανάγονται στο ίδιο θένα και περιέρχονται σ αυτές».

Πηγή: news247.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα