ΠΑΣΟΚ: Εκπλήξεις και μεταγραφές

Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές 

υποψηφιότητα του ηθοποιού Μιχάλη Αεράκη, που υποδύεται τον παπα-Μιχάλη στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός», ήταν η έκπληξη στα ονόματα που ανακοίνωσε χθες η Χαριλάου Τρικούπη για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου. Ο ηθοποιός, που γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης και κατοικεί μόνιμα στα Χανιά, διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Κρήτης. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συμπεριλήφθηκαν και μεταγραφές, καθώς θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Χουλιάρας, που προέρχεται από το ΜέΡΑ25, με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής στις περυσινές εθνικές εκλογές, ενώ από το Volt προέρχεται η υποψήφια Μαρία Μπουζέτη. Τη λίστα των γυναικών υποψηφίων συμπληρώνουν η Κωνσταντίνα Αδάμου, που ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Θεσσαλονίκης πέρυσι, η απόδημος Κατερίνα Πλέσια που ζει στο Λονδίνο και η αγρότισσα Γεωργία Σωτηροπούλου. Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο γιατρός Νίκος Ξυλούρης και ο γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε χθες βέβαιος, μιλώντας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης, ότι «το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στην όχθη των νικητών. Θα είναι το κόμμα που θα έχει αυξήσει περισσότερο από όλα τα ποσοστά του και σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές».

Η Χαριλάου Τρικούπη κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο υπόμνημα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο υπόμνημα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Με το υπόμνημα ζητάει να αποκλεισθούν οι Σπαρτιάτες, καθώς, όπως επισημαίνεται, η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στο υπόμνημα γίνεται λεπτομερής αναφορά στις κινήσεις του Ηλία Κασιδιάρη και στην προσπάθεια να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές του 2023 με δικό του πολιτικό σχηματισμό πριν εκδηλώσει τη στήριξή του προς τους Σπαρτιάτες. «Η δημοφιλία του κόμματος αυξήθηκε άρδην ήδη από την ημέρα που ακολούθησε της ανωτέρω δήλωσης στήριξης του Ηλ. Κασιδιάρη, στήριξη που έκτοτε συνεχίστηκε αδιάλειπτα με πλήθος υποστηρικτικών αναρτήσεων και δηλώσεων στην ίδια πλατφόρμα», επισημαίνεται. Γίνεται επίσης παράθεση ανάρτησης του Ηλ. Κασιδιάρη τη βραδιά των εκλογών, όταν κατέστη σαφές ότι οι Σπαρτιάτες θα έμπαιναν στη Βουλή. Ακολούθως γίνεται αναφορά στην κρίση που εκδηλώθηκε στους Σπαρτιάτες με αφορμή την εκδήλωση στήριξης προς την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων και σε δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, επικεφαλής των Σπαρτιατών, ότι βουλευτές πήγαιναν στον Δομοκό και «έπαιρναν γραμμή», που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

«Οπως προκύπτει σαφώς από το Ιστορικό που προηγήθηκε, στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά την ανακήρυξη από το Τμήμα Σας των συνδυασμών που δικαιούντο να μετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 αποδεικνύουν πως ο κ. Κασιδιάρης ασκούσε την πραγματική ηγεσία του κόμματος “Σπαρτιάτες”, την οποία εξακολουθεί να ασκεί έως και σήμερα», επισημαίνεται στην προσφυγή του ΠΑΣΟΚ και ζητείται ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα