Ρέντη: Νέος κύκλος απολογιών για την δολοφονία Λυγγερίδη - Επτά προφυλακιστέοι

Το Σάββατο (27/4) ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, αποτελούμενης από 31 κατηγορούμενους.

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου περνά σήμερα Κυριακή (28/4) για να απολογηθεί, η δεύτερη ομάδα 33 κατηγορουμένων, για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας οπαδών, στην οποία οι αρχές χρεώνουν την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Το Σάββατο (27/4) ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, αποτελούμενης από 31 κατηγορούμενους.

Από αυτούς οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και δύο άτομα που θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης και στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Ο ένας από αυτούς, είναι ένας 31χρονος, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Μάλιστα «Κοκός» προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στη ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί υπέστη κρίση πανικού και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Η παρέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και απετράπη το μοιραίο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όσον αφορά την εμπλοκή του στην επεισόδια του Ρέντη σύμφωνα με τον πληροφορίες, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Μεταξύ των ηθικών αυτουργών θεωρείται και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, όμως, Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν διαφορετική γνώμη.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Αναζητούνται άλλοι τρεις

Την ίδια ώρα, τρία άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που διαφεύγουν τη σύλληψη, σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές, ώστε να παραδοθούν.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση έχει εννιά ηγετικά μέλη εκ των οποίων μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη οι εν λόγω τρεις.

- Ο πρώτος είναι ένας 41χρονος από τον Κορυδαλλό, ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού.

- Ο δεύτερος είναι 31 ετών με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και η αστυνομία του αποδίδει το ρόλο του φυσικού αυτουργού.
- Ο τρίτος είναι 36 ετών από τη Ρουμανία.

Σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Πηγή: cnn.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα