ΗΠΑ: Τα πανεπιστήμια προσπαθούν να κάμψουν τις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Οι διαμαρτυρίες καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία και τους φοιτητές να επιμένουν, ενώ πολλές τελετές ορκωμοσίας έχουν ήδη ακυρωθεί.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται σήμερα σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τις διαμαρτυρίες για την παύση του πολέμου στη Γάζα να αυξάνουν την πίεση για να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και οι ορκωμοσίες.

Εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες διαδηλώνουν εδώ και μέρες για την κατάπαυση του πολέμου στην Παλαιστίνη.

Οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο σύμμαχο του Ισραήλ, αποτυπώνουν μια βαθιά δυσαρέσκεια για το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην σύρραξη στη Γάζα και φαίνεται διομορφώνοντας ένα αντιπολεμικό κίνημα.

Τις τελευταίες ημέρες στήνονται σκηνές από τους διαδηλωτές στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι δεν κάμπτουν το μαχητικό τους πνεύμα παρά το γεγονός ότι σε λίγες μέρες ξεκινάει τυπικά η εξεταστική τους.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος αρχίζει να δίνει σημασία σε αυτό που συμβαίνει», λέει μία διαδηλώτρια από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ενώ ένας συναδελφός της από το Emory της Ατλάντα εξηγεί τους λόγους που κινητοποιούν τους σπουδαστές: «Διαμαρτυρόμαστε για το πώς οι άνθρωποι πεθαίνουν στη Γάζα αυτή την στιγμή, πώς χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, μητέρες, πατέρες και παιδιά εκτοπίζονται».

Οι διαμαρτυρίες καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία και τους φοιτητές να επιμένουν, ενώ πολλές τελετές ορκωμοσίας έχουν ήδη ακυρωθεί.

Πηγή: cnn.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα