Νιάρχος, Λάτσης, Μυστακίδης, Βαρδινογιάννης οι πλουσιότεροι Έλληνες -Στη λίστα forbes και ο Σαββίδης

Ποιον στέλνει στην πρώτη θέση η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Για ακόμα μια χρονιά, τέσσερις Έλληνες βρίσκονται στη λίστα Forbes, δηλαδή στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πρόκειται για τους Φίλιππο Νιάρχο (φωτό), Σπύρο Λάτση, Αριστοτέλη Μυστακίδη και Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Φέτος, στην κορυφή βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος -θέση 804 της λίστας_ με την περιουσία του να ανέρχεται σε 2,8 δισ. δολάρια. Το forbes αναφέρει ότι κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του, Σταύρου Νιάρχου. Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Σπύρος Λάτσης –θέση 838- με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.

Τρίτος, ο επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore, Αριστοτέλης Μυστακίδης -θέση 1.116- με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια.

Τέταρτος, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης -θέση 1.349- με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια. Παρουσιάζεται ως συνιδρυτής της Motor Oil.

Στη λίστα υπάρχει και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη ως ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους. Είναι στη θέση Νο 1511, με την περιουσία του να εκτιμάται από το αμερικάνικο περιοδικό σε 1.5 δισ. δολάρια!

Το Forbes σημειώνει: «Το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται στην Don State Tobacco Factory (πλέον Donskoy Tabak) και έγινε γενικός διευθυντής της εταιρίας το 1993. Το 2003 εξελέγη στη Δούμα, στο Κάτω Κοινοβούλιο της Ρωσίας ως μέλος του φιλικού προς τον Πούτιν κόμματος United Russia (Ενωμένη Ρωσία).
Το 2004 ίδρυσε την Agrokom Group, που κατέχει επίσης εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, θερμοκήπια και ανθρακούχου νερού. Το 2012 η ελληνική εταιρία του Dimera αγόρασε το 51% της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα