Γεννηματά, Δούρου, Γερουλάνος και άλλοι στο Athens Pride 2019 (pics, vid)

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

Κεντρική διεκδίκηση του είναι η απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», το Athens Pride φέτος τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Παρούσες οι Φώφη Γεννηματά, Ρένα Δούρου, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, οι Υπουργοί Θεοχαρόπουλος, Βερναρδάκης και αρκετοί βουλευτές, αλλά και παπάδες με σταυρούς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάπτωση των ηθών.

To μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter, με αφορμή τοAthens Pride 2019.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα