Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα: Eπ' αόριστον από σήμερα

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου

Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν επ' αόριστων απεργία από σήμερα Δευτέρα (10/6/2019).

Για να αναστείλει την απεργία, ο κλάδος υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθούν 55 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων εξήγησαν ότι οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κυμαίνονται από 20% έως 70%. Ξεπερνούν πλέον το 45% μεσοσταθμικά. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το clawback αντί να μειώνεται αυξάνεται διαρκώς – από 11% το 2016, σε 17% το 2017 και 24% το 2018.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Επιμένουν σε αποχή διαρκείας τα διαγνωστικά κέντρα

Στη συνάντηση κατηγόρησαν το υπουργείο Υγείας ότι προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις στη λίστα όσων αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα δεν αυξάνει αντίστοιχα τον κλειστό προϋπολογισμό (370 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) γι’ αυτές τις εξετάσεις. Παράλληλα καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών τη μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Καλούνται πλέον να την καλύψουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου. Θα προσπαθήσει να επιτύχει την αναστολή της απεργίας, η οποία εκτιμάται ότι θα πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έχει βρεθεί μέρος του επιπλέον χρηματικού ποσού των 55 εκατ. ευρώ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα