Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Φράνκο Τζεφιρέλι (pics)

Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στη Φλωρεντία για να πει ένα «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο καλλιτέχνη.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 ανακοινώθηκε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του «μαέστρο» Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο κόσμος συγκλονισμένος από το τραγικό νέο, έσπευσε στη Φλωρεντία, τη γενέτειρά του, για να τον αποχαιρετήσει.

Περίπου 1.500 άτομα παρευρέθηκαν εχθές στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, «Ντουόμο», όπου έλαβε χώρα η κηδεία του μοναδικού καλλιτέχνη. Πολλοί περισσότεροι στέκονταν με δέος περιμετρικά του ναού προκειμένου να παρακολουθήσουν το φέρετρο που κείτεται ο Τζεφιρέλι, που θα περνούσε από μπροστά τους σε μια συγκλονιστική τελετή.

Μέσα στου παρευρισκόμενους οι δύο γιοί του Λουτσιάνο και Πίπο, ο Υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι και ο δήμαρχος της Τοσκανικής πρωτεύουσας Ντάριο Ναρντέλα.

Ο ίδιος σε ομιλία του προς τιμήν του αποθανόντος υποστήριξε πως ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν ήταν μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα και πως εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Έκλεισε τον λόγο του με την φράση: «Αγαπούσε αυτή την πόλη», κάνοντας ντόπιους και τουρίστες να συγκινηθούν.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα