Έπιασαν τους «πειρατές» του Netflix

Οι αστυνομικές αρχές σε έξι ευρωπαικές χώρες ανακοίνωσαν σήμερα (19/09) πως εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο πειρατείας συνδρομητικών δικτύων που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σε επιχείρηση που συντονίστηκε από την Europol και την Eurojust, η αστυνομία στην Ελλάδα, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Βουλγαρία κατάσχεσε εξοπλισμό και έκλεισε υπηρεσίες σε «πειρατές» συνδρομητικών δικτύων που πωλούσαν παράνομα σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα, η παράνομη πλατφόρμα Xtream Codes προκάλεσε ζημιές ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στην νόμιμη αγορά σύμφωνα με την Eurojust και οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 23 υπόπτους. Η πλατφόρμα επέτρεπε την παράνομη επαναγορά μέσω συνδρομής έναντι του αντιτίμου των 12 ευρώ, με περιεχόμενο πολλά πακέτα προγραμμάτων, όπως το Sky, το DAZN, το Netflix και το Infinity.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εταιρείες τηλεοπτικού περιεχομένου, στον ιδιωτικό τομέα και σε κρατικούς φορείς είναι τεράστιες» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust Φίλιππο Σπιέτσια, σε μια συνέντευξη τύπου στη Χάγη.Οι συνέπειες αυτής της παράνομης δραστηριότητας περιλαμβάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό, οικονομικές ζημιές και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε κίνδυνο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία έκλεισαν περίπου 200 σέρβερ στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης.

Αυτό ακριβώς συνέβαλε στην αποκάλυψη και απενεργοποίηση της παράνομης πλατφόρμας διαδικτυακής τηλεόρασης, σύμφωνα με την ιταλική οικονομική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα