Τσιόδρας: «31 νέα κρούσματα, 99 συνολικά θάνατοι και 16 εξιτήρια από ΜΕΘ» (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 99.

Κατά τη σημερινή (13/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Νομοί χωρίς κρούσματα (upd-χάρτης)

Τη Δευτέρα σημειώθηκαν 31 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πια σε 2.145 και το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 73 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 68 έτη. Από αυτούς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Το ευχάριστο νέο είναι πως 16 έχουν βγει από τα νοσοκομεία...

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις ΗΠΑ, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 50 πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας τόνισε πως οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα επαναλοίμωξης. Ασθενείς που βρέθηκαν ξανά θετικοί θα διερευνηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί από παρόμοια περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ακόμη στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που τις τελευταίες 24 ώρες μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό.

Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό. Πρέπει να υπάρχει συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα