Υγιεινά σνακ για ενεργητικούς έφηβους!

Το τέλειο σνακ για τους εφήβους είναι αυτό που έχει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε συνδυασμό με μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες.

Οι έφηβοι μπορεί να είναι μια δύσκολη ομάδα ανθρώπων για να ευχαριστηθούν, ειδικά αν είναι δικοί σας! Η καθημερινότητα τους μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική και η έλλειψη χρόνου δημιουργεί την ανάγκη για έξυπνα σνακ που θα δώσουν όχι μόνο ενέργεια αλλά θα καλύψουν τα κενά της ημέρας.

Το τέλειο σνακ είναι αυτό που έχει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε συνδυασμό με μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες. Αυτά, όχι μόνο μπορούν να καλύψουν τα θρεπτικά κενά στη διατροφή των εφήβων, αλλά επίσης και να αυξήσουν τον κορεσμό! Τα παρακάτω μπορεί να αποτελέσουν μερικά από τα αγαπημένα, υγιεινά σνακ για εφήβους:

  • Βραστά αυγά και ένα μήλο. Είτε ο έφηβός σας θέλει να κερδίσει μυς είτε να χάσει βάρος, αυτή η τέλεια συσκευασμένη πρωτεΐνη μπορεί να είναι η απάντηση. Προσθέστε το μήλο για ενέργεια και φυτικές ίνες.
  • Μπανάνα και μια χούφτα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι μια χορταστική επιλογή για να προσθέσετε λίγο καλό λίπος, μαγνήσιο και φυτικές ίνες ενώ η μπανάνα θα δώσει ενέργεια για τις δραστηριότητες τους.
  • Τοστ με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι με κακάο και χυμό φρούτων. Το απόλυτο σνακ με τέλειες μερίδες λίπους, υδατανθράκων και πρωτεϊνών! Αλλάξτε το φυστικοβούτυρο αλέθοντας άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή φουντούκια.
  • Ποπ κορν αναμεμειγμένο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αυτό το χορταστικό σνακ μπορεί να περιέχει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά το καλό λίπος και η ενέργεια που αποδίδει το καθιστά ένα υπέροχο σνακ πριν την άσκηση.
  • Σπιτικές μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς, χουρμάδες, δαμάσκηνα και φυσικά σταγόνες σοκολάτας!Αν μετά το σχολείο έχει σκληρή προπόνηση τότε αυτό το μικρό γεύμα είναι ότι χρειάζεται.
  • Αλμυρά μάφιν με τυρί, γαλοπούλα και πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Είναι ότι πιο κοντινό στην αγαπημένη πίτσα αλλά σε σνακ. Πλούσιο σε ασβέστιο και γεύση που τα κερδίζει.

Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα