Ζυμαρικά για βραδινό; Απολαύστε τα χωρίς να σας παχύνουν

Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό πιάτο ζυμαρικών, αλλά τα περισσότερα πιάτα ζυμαρικών είναι φορτωμένα με κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες που επισκιάζουν την γεύση τους. Από την άλλη μπορεί να μην περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά, όπως πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, για να αισθανθείτε χορτάτοι.

Η εφαρμογή μερικών απλών συμβουλών μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χορταστικό και θρεπτικό δείπνο με ζυμαρικά, σε χρόνο μηδέν και το βασικότερο να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές, ακόμα και το βράδυ.

Πρώτα επιλέξτε τα ζυμαρικά σας. Προσωπικά λατρεύω τα ζυμαρικά ολικής όπως και το καστανό ρύζι, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νουντλς κολοκυθιού στη θέση των ζυμαρικών εάν ακολουθείτε ένα διατροφικό πλάνο με μειωμένους υδατάνθρακες.

Στη συνέχεια, επιλέξτε μια πηγή πρωτεΐνης όπως στήθος κοτόπουλου ή κιμά ή, αν θέλετε φυτική πρωτεΐνη, προσθέστε ρεβίθια ή σόγια.

Ακολούθως επιλέξτε τα λαχανικά σας. Λατρεμένος ο κλασικός συνδυασμός σπανακιού και μπρόκολου, αλλά σχεδόν όλα τα λαχανικά ταιριάζουν. Τέλος, επιλέξτε μια σάλτσα, όπως πέστο, μαρινάρα ή ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο.

Ακολουθούν μερικές συνταγές για να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα λαχταρήσετε ένα πιάτο ζυμαρικών:

Ζυμαρικά κοτόπουλου με πέστο μπρόκολου

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια και ψητά λαχανικά

Νουντλς κολοκυθιού με μίνι φέτα κοτόπουλου και κεφτέδες σπανάκι

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος- NutritionCoach


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα