Υγεία και νοστιμιά στα πιάτα των διακοπών σας

Νόστιμα και πολύχρωμα πιάτα για να βιώσετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στις διακοπές σας

Στις διακοπές εκτός από την περιήγηση στα σοκάκια και τις παραλίες, επιβεβλημένη είναι η δοκιμή τοπικών προϊόντων και πιάτων. Η θαλασσινή αύρα σχεδόν πάντα ανοίγει την όρεξη για θαλασσινά και δεν έχουμε παρά να υποχωρήσουμε σε αυτή την επιθυμία και να επιλέξουμε πιάτα υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης, χωρίς ενοχές. Με αυτά τα νόστιμα και πολύχρωμα πιάτα θα ασχοληθούμε σήμερα.

Αν λαχταράτε ζυμαρικά, επιλέξτε σπαγγέτι ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο στη σάλτσα μαρινάρα. Με αυτή την μικρή αλλαγή θα βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό της ντομάτας (λυκοπένιο) που προστατεύει τα κύτταρα σας. Το άπαχο στήθος κοτόπουλου στη σχάρα ή γαρίδες ψητές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη, αν τη θέλετε.

Μύδια ναπολιτάνικου στυλ. Τα δημοφιλή όστρακα είναι εύπεπτα, υψηλής βιολογικής και θρεπτική αξίας. Το άχνισμα τους σε ένα ζωμό από κρεμμύδια, σκόρδο και κρασί είναι ο καλύτερος τρόπος να τα γευτείτε. Όταν τελειώσετε με τη σάρκα μπορείτε ναχρησιμοποιήσετε το καβούκι τους για να απολαύσετε το υπόλοιπο νέκταρ ή να το απορροφήσετε με ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως.

Από τις διακοπές δεν μπορεί να λείπει η εύκολη και νόστιμη πίτσα. Επιλέξτε με λεπτή κρούστα με λαχανικά που έχει λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες. Και αν είναι ολικής αλέσεως ακόμα καλύτερα αφού χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιωθεί, επομένως το σάκχαρο στο αίμα σας είναι λιγότερο πιθανό να αυξηθεί. Η νοστιμιά σίγουρα δε θα λείψει, το εγγυώνται η φρέσκια ντομάτα και ο βασιλικός. Για λίγη πρωτεΐνη παραπάνω επιλέξτε άπαχη γαλοπούλα.

Για επιδόρπιο η γρανίτα λεμονιού θα καθαρίσει το στόμα σας από τη γεύση του φαγητού αφήνοντας την δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού. Παρασκευάζεται με τίποτα περισσότερο από ζάχαρη, νερό και λεμόνια, αν και οποιοσδήποτε χυμός λειτουργεί. Κατάγεται από τη Σικελία, ένα νησί στο νότιο άκρο της Ιταλίας. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σχετικά χαμηλών θερμίδων και αρκετά αναζωογονητική για να σας ξυπνήσει από το μεσημεριανό καλοκαιρινό λήθαργο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα