Αυξάνουν τον μεταβολισμό μας τα ενεργειακά ποτά;

Ορισμένα ενεργειακά ποτά μπορούν να δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή!

Ορισμένα συστατικά των ενεργειακών ποτών μπορούν να δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας. Συνήθως περιέχουν καφεΐνη, η οποία αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας. Μερικές φορές περιέχουν ταυρίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να βοηθήσει στην καύση λίπους. Η ταυρίνη αυξάνει τη σωματική αντοχή και είναι κατάλληλη για όσους αθλούνται καθημερινά και πολύ. Σε άλλες θετικές ιδιότητες της περιλαμβάνονται η ρύθμιση των υγρών και των μετάλλων στο αίμα και η σωστή λειτουργία των μυών. Ενώ φαίνεται πως ενισχύει τις συσπάσεις της καρδιάς.

Υπάρχουν έρευνες οι οποίες έχουν δείξει ότι τα ενεργειακά ποτά στα οποία περιέχεται η ταυρίνη αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα έως και 4 ώρες μετά την κατανάλωση του κάτι που μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός τους με αλκοόλ είναι επικίνδυνος για όσους παρουσιάζουν καρδιακές αρρυθμίες.

Συμπερασματικά η λανθασμένη χρήση αυτών των ποτών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος και δυσκολίες στον ύπνο σε μερικούς ανθρώπους.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα