Μπορώ να τρώω κάθε μέρα παγωτό;

Το παγωτό μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Είναι απολύτως αποδεκτό να απολαμβάνετε ένα επιδόρπιο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Το κλειδί είναι το μέτρο

Το σημαντικό είναι να υπάρχει έλεγχος των μερίδων και να μετριάζετε η πρόσληψη.

Για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση, δοκιμάστε έτοιμα προϊόντα σε μικρό μέγεθος όπως μπάρες παγωτού ή μίνι παγωτά. Έτσι θα αποφύγετε να έχετε μεγάλες ποσότητες στο σπίτι που δύσκολα θα αντισταθείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολ σερβιρίσματος αντί για τα μεγάλα για να κρατήσετε τις μερίδες σας υπό έλεγχο.

Να θυμάστε ότι παρόλο που οι ποικιλίες με χαμηλά λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη μπορεί να φαίνονται πιο υγιεινές, δεν είναι απαραίτητα πιο θρεπτικές ή ακόμη και χαμηλότερες σε θερμίδες από άλλες επιλογές, ενώ μπορεί να περιέχουν και περισσότερα τεχνητά συστατικά.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα παγωτό με λίγες θερμίδες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο δύο απλά συστατικά: 2 ώριμες μπανάνες, κατεψυγμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και 4 κουταλιές της σούπας (60 ml) άγλυκο γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή αγελάδας. Χτυπήστε τα υλικά σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Προσθέστε περισσότερο γάλα εάν χρειάζεται. Αφήστε το να παγώσει και απολαύστε το με μια μικρή ποσότητα γλυκό βύσσινο και φύλλα μέντας. Αυτό το επιδόρπιο δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, έχει λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το κανονικό παγωτό και μπορείτε να το απολαμβάνετε καθημερινά.

Εξασκηθείτε στην κατανάλωση με επίγνωση για να απολαύσετε κάθε δροσερή μπουκιά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα