Η σκόνη πρωτεΐνης κάνει θαύματα και με το κάψιμο του λίπους;

Το ερώτημα για όσους χρησιμοποιούν συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι αν αυτά έχουν λιποδιαλυτική δράση

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την καλή κατάσταση του σώματος. Βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας ενώ η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει τη μείωση του σωματικού λίπους ενισχύοντας τον μεταβολισμό και περιορίζοντας την όρεξη.

Η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να περιορίσει την όρεξή σας αυξάνοντας τα επίπεδα των ορμονών πληρότητας όπως GLP-1, CCK (χοληκυστοκίνη) και PYY (πεπτίδιο ΥΥ) ενώ μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας γκρελίνη.

Παρόλο που η επάρκεια σε πρωτεΐνη από τη διατροφή είναι πολύ εύκολη να επιτευχθεί, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι δύσκολο να καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη καθημερινά. Για αυτό και στρέφονται στα συμπληρώματα πρωτεΐνης σε σκόνη που είναι ένας βολικός τρόπος αύξησης της πρόσληψη της.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πρόσθετα, ειδικά εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Λάβετε υπόψη ότι οι θερμίδες εξακολουθούν να είναι σημαντικές. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης θα πρέπει απλώς να αντικαθιστούν τα σνακ ή μέρος ενός γεύματος, αντί να προστίθενται στη διατροφή σας.

Η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας και περιορίζοντας την όρεξή σας ωστόσο χρειάζεται προσοχή και σωστή ενημέρωση.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα