Να ξέρετε πως αυτές οι τροφές συμμαχούν με το άγχος και την κατάθλιψη

Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος ή κατάθλιψη

Το άγχος είναι ο καθημερινός συνοδοιπόρος του σύγχρονου ανθρώπου. Τα βοηθήματα ανακούφισης περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, τεχνικές διαχείρισης και φυσικά τροφές που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων. Ισχύει όμως το αντίστροφο; υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγονται στη διάρκεια μιας έντονης κατάστασης άγχους;

Οι επεξεργασμένοι χυμοί φρούτων στερούνται τις ευεργετικές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε ολόκληρο το φρούτο χορταίνουν και επιβραδύνουν τον τρόπο με τον οποίο το αίμα απορροφά ενέργεια. Χωρίς αυτές τις φυτικές ίνες, ο χυμός δεν είναι τίποτε άλλο από απλό ζαχαρόνερο με γεύση που μπορεί γρήγορα να ενθουσιάσει αλλά και να σας θυμώσει. Αυτό δεν θα βοηθήσει το άγχος και την κατάθλιψη.

Το αγαπημένο τοστ αν είναι φτιαγμένο από λευκό ψωμί τότε τα νέα δεν είναι καλά. Το εξαιρετικά επεξεργασμένο λευκό αλεύρι από το οποίο παρασκευάζεται, μετατρέπεται γρήγορα σε σάκχαρο αίματος. Μπορείτε να επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης και να το απολαύσετε μια χαρά.

Ο καφές με την καφεΐνη που περιέχει μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα. Θα μπορούσε επίσης να ταράξει τον ύπνο σας. Δεν βοηθάει ούτε το άγχος ούτε την κατάθλιψη. Αν νομίζετε ότι σας δημιουργεί προβλήματα, μειώστε την καφεΐνη από τη διατροφή σταδιακά και κάντε τον καφέ χωρίς καφεΐνη τη νέα σας συνήθεια.

Το γιατί τα ενεργειακά ποτά είναι σε αυτή τη λίστα είναι κατανοητό. Μπορούν να προκαλέσουν περίεργους καρδιακούς ρυθμούς και προβλήματα ύπνου. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών επιπέδων καφεΐνης που κρύβονται σε συστατικά όπως το γκουαρανά. Αυτά τα ποτά έχουν συχνά άφθονη ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά. Το καθαρό νεράκι είναι πιο ασφαλής επιλογή.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα