Μύθοι περί Διατροφής… συνέχεια

«Η λευκή ζάχαρη είναι χειρότερη από άλλα γλυκαντικά είδη». Η κρυσταλλική ζάχαρη, η αγαύη, το μέλι , το σιρόπι καλαμποκιού αποδίδουν παρόμοιες θερμίδες (48 με 64 ανά κουταλιά της σούπας).

Μέχρι τώρα οι έρευνες δείχνουν ότι ο οργανισμός απορροφά την γλυκόζη που περιέχουν με τον ίδιο τρόπο όπως την ζάχαρη. Είναι προτιμότερο να μειώσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε παρά να αλλάξουμε είδος.

«Ο καφές δεν κάνει καλό». Λάθος. Η μέτρια κατανάλωση καφέ είναι κομμάτι μιας υγιούς διατροφής, ο καφές περιέχει φυτοχημικά αντιοξειδωτικά .Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του Διαβήτη τύπου 2 , της νόσου του Πάρκινσον ακόμα και κάποιων μορφών καρκίνου.

«Όσο λιγότερα λιπαρά τρως τόσο καλύτερα». Το σώμα μας χρειάζεται : πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ,και λιπαρά. Ναι !λιπαρά, Τα καλά λιπαρά τα βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα λιπαρά που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα κορεσμένα και τα συναντούμε στα τηγανητά, στο κόκκινο κρέας και στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σκέψου αλλιώς! Σκέψου εσένα

Ασλανίδη Αναστασία

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

www.anastasia-aslanidi.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα