Σαν σήμερα: Η δολοφονία του Τζον Λένον - Το προφητικό τραγούδι που είχε ηχογραφήσει λίγη ώρα πριν

Σαν σήμερα, το 1980 δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Τζον Λένον. Πυροβολήθηκε πισώπλατα ενώ επέστρεφε σπίτι του. Το προφητικό τραγούδι που είχε ηχογραφήσει λίγη ώρα πριν.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ ο 25χρονος Αμερικανός Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν πυροβόλησε πισώπλατα πέντε φορές τον Τζον Λένον. Στη συνέχεια έβγαλε το παλτό του και περίμενε την αστυνομία να τον συλλάβει!

Την ίδια ώρα ο 40χρονος Λένον άφηνε την τελευταία του πνοή. Οι τέσσερις από τις πέντε σφαίρες που του έριξε ο δράστης τον είχαν πλήξει θανάσιμα.

Ο Τσάπμαν του είχε στήσει καρτέρι έξω από το διαμέρισμά του στη δυτική συνοικία του Μανχάταν, απέναντι από το Σέντραλ Πάρκ. Μόλις τον είδε να επιστρέφει με τη Γιόκο Όνο πήγε πίσω του και τον πυροβόλησε.

Ο Λένον βρήκε τη δύναμη προτού καταρρεύσει, να κάνει έξι βήματα και να μπει στην είσοδο του κτιρίου. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Ρούσβελτ. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, 15 λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, κατέληξε.

Ο Λένον μόλις είχε τελειώσει στο Record Plant Studio την ηχογράφηση του τραγουδιού Walking on Thin Ice που θα περιλαμβανόταν στον επόμενο δίσκο του. Το τραγούδι αποδείχθηκε προφητικό.

Δύο ημέρες μετά, η σορός του αποτεφρώθηκε στο κοιμητήριο του Φέρνκλιφ, στη Νέα Υόρκη.

Όπως έγινε γνωστό πολλά χρόνια αργότερα το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ένας από τους λόγους που όπλισαν το χέρι του Τσάπμαν ήταν η επιθυμία του ξεφύγει από την ασημαντότητα.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με όρο την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας. Βρίσκεται ακόμη στη φυλακή παρά τις εννέα εφέσεις που έχει ασκήσει.

Διάφορες θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας. Το βιβλίο του John Potash «Drugs as Weapons Against Us. The CIA's Murderous Targeting of SDS, Panthers, Hendrix, Lennon, Cobain, Tupac, and Other Leftists» κάνει λόγο για παρακολούθηση (και) του Λένον από τη CIA.

To τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Λένον


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα