Eurovision 2024: Αυτή είναι η σκηνή! (pic)

Αυτή είναι η σκηνή της Eurovision 2024

Ο σουηδικός φορέας SVT αποκάλυψε την εντυπωσιακή σκηνή της φετινής Eurovision, στο Malmö Arena.

Η σκηνή είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τους 37 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον φετινό Διαγωνισμό, με τις πρόβες να αρχίζουν το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.

Κινητοί κύβοι LED, δάπεδα με LED, τεχνολογίες φωτισμού και βίντεο συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πολλές ξεχωριστές παραλλαγές του σταδίου. Η σκηνή, σε σχήμα σταυρού, βρίσκεται ακριβώς στη μέση του χώρου που θα βρίσκεται το κοινό, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που οι θεατές θα ζήσουν τον Μάιο.

Στο εσωτερικό της Malmö Arena, η σκηνή φωτίζεται 2.168 συσκευές, με κάθε μία από αυτές να διαθέτει πηγή LED ή λέιζερ. Απαιτήθηκαν 4 εβδομάδες για να ρυθμιστούν όλες αυτές οι πηγές φωτισμού, δημιουργώντας το σημερινό αποτέλεσμα!

Τα LED είναι επομένως ένα σημαντικό στοιχείο για να ζωντανέψει η σκηνή σε όλο της το μεγαλείο. Για τα σκηνικά απαιτήθηκαν περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα οθόνης LED, ενώ μόνο στο δάπεδο, η οθόνη LED έχει μέγεθος 186 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στο φόντο έχει μέγεθος 340 τετραγωνικά μέτρα. Τέλος, από την οροφή κρέμονται 5 κύβοι LED.

Πέρα από τους κύβους, 204 τόνοι τεχνικού εξοπλισμού κρέμονται από την οροφή της Malmö Arena, που τοποθετήθηκαν και μετακινούνται μέσω ενός μηχανισμού 196 μεταβλητών ταχυτήτων.

Για τη διαμόρφωση της σκηνής στα τρία Live Shows θα υπάρχει μια ομάδα 6 ατόμων οι οποίοι θα λειτουργούν με την υποστήριξη άλλων 36 ατόμων. Θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 55 δευτερόλεπτα για να διαμορφώσουν κατάλληλα τη σκηνή για κάθε ένα από τα 37 τραγούδια, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αφαιρέσουν και τα σκηνικά από το προηγούμενο τραγούδι.

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του σκηνικού στο Malmö Arena είναι οι Florian Wieder και Fredrik Stormby.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα