Στα εννιά βήματα του Θάνου

«Όσοι με τον χάρο γίναν φίλοι...» κι ένας από αυτούς ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, φεύγουν με το κεφάλι ψηλά. Καλό ταξίδι, Θάνο...

«Με παίζεις στη ρουλέτα και με χάνεις
σε ένα παραμύθι εφιαλτικό
φωνή εντόμου τώρα ειν’ η φωνή μου
φυτό αναρριχώμενο η ζωή μου
με κόβεις και με ρίχνεις στο κενό»

Στίχοι που διαβάζονται, ακούγονται και τραγουδιούνται. Τραγούδι που σημάδεψε την τελευταία δεκαετία του εικοστού αιώνα στα καθ’ ημάς. Τώρα που ο Θάνος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, θα αναζητήσει δίχως άλλο τους αθάνατους εταίρους του, τον Άλκη Αλκαίο και τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Άννα... να κλαις: Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος

Εμείς από αυτή την πλευρά του χρόνου θα συνεχίσουμε για την ώρα να τραγουδάμε τους σιβυλλικούς στίχους της «Ρόζας». Κι αν ο θάνατος ρίχνει τους ανθρώπους στο κενό τι μ’ αυτό; Η μνήμη νικά το χρόνο όπως κι η νοσταλγία. Ο καλλιτέχνης δεν φεύγει μόνος του, παίρνει μαζί του και κάτι από τη συγκίνηση που οφείλουμε στα περασμένα. Δεν γερνά μέσα μας, παραμένει αναλλοίωτος.

Πότε και από πού θα γίνει η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου

Στον Θάνο Μικρούτσικο αξίζει ένα σεμνό δάκρυ να κυλήσει από τα μάγουλα αυτής της δεκαετίας που μας αποχαιρετά μαζί του. Στον Θάνο Μικρούτσικο ο οποίος τώρα αφήνει αδιόρατα τη σκηνή του κόσμου και αποχωρεί ας δώσουμε το έσχατο χειροκρότημα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα