Η φωνή της Ναυσικάς σίγησε για πάντα

Η Ναυσικά Γκράτσιου φιλοξένησε στο «νησί» της με γενναιοδωρία και ανιδιοτέλεια τον πολιτισμό των ημερών μας

Η είδηση του θανάτου της Ναυσικάς Γκράτσιου μας βρήκε ξαφνικά, όπως μας βρίσκει πάντοτε το κακό σε αυτή τη ζωή κόβοντας το νήμα μιας ανέμελης μέρας. Μετράω τις φορές που φιλοξενήθηκα στο «νησί» της ευγενικής αυτής ψυχής, θυμάμαι τις συζητήσεις μας για τα βιβλία, για τη λογοτεχνία, για τον άνθρωπο. Ανακαλώ τη ζεστασιά της φωνής της από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και ανασύρω τη μακρινή ανάμνηση της μοναδικής συνάντησής μας στο στούντιο του Δημοτικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης.

Το «νησί της Ναυσικάς» θα πλέει τώρα στα νερά της αιωνιότητας, πέρα από τα σύνορα του χρόνου. Η εκπομπή που δέσποζε στο ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας σώπασε, όπως αναφέρει και η αδερφή της δημοσιογράφου Κατερίνα Γκράτσιου. Ενώνουμε μαζί της την οδύνη και την συγκίνηση κι αναφωνούμε «Ναυσικώ σ’ αγαπούμε απέραντα και για πάντα». Στο μεταξύ η σιωπή είναι εκκωφαντική...

Η Ναυσικά Γκράτσιου εργάστηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ήταν γνωστή από την ενημερωτική, καθημερινή της εκπομπή λόγου. Αναδείχτηκε σε δεσπόζουσα φωνή του ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης με την εκπομπή της «Το νησί της Ναυσικάς» από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100 δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό, στα πρόσωπα και στα έργα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα