«Da»: Επιστροφή της θεατρικής παράστασης στο «Ιλίσια»

Η επιτυχημένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, συνεχίζεται τον Απρίλιο.

Μετά την τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ "Da" επιστρέφει στο θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, για 15 μόνο παραστάσεις, τον Απρίλιο (5-28/4).

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ερμηνεύει τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο που αγαπήθηκε από το κοινό, στο πλευρό των Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργου Σουξέ, Γεωργίας Καλλέργη, Κωνσταντίνας Κλαψινού, Λάμπρου Κωνσταντέα, Βασίλη Παπαδημητρίου και της Ταμίλα Κουλίεβα που υποδύεται το ρόλο της μάνας.

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του "ζωντανεύουν" οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, οι νεανικοί του έρωτες, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο "Da" (από το αγγλικό Daddy – Πατερούλης) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του.

Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, ζωντανεύουν κομμάτια μιας οικείας οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν σκηνές θεάτρου μέσα στο θέατρο. Φαντασία και πραγματικότητα ενώνονται με το γέλιο και τη συγκίνηση σε μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα