Οι θεατρικές πρεμιέρες της Τετάρτης 12/12

Ποιες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις θεατρικές σκηνές. 

Κλασικά αριστουργήματα και χριστουγεννιάτικο άρωμα περιλαμβάνονται στις θεατρικές πρεμιέρες της ημέρας για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά:

Η Διαθήκη της Μαρίας, του Colm Toibin

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ
Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο έργο του Colm Toibin «Η Διαθήκη της Μαρίας» (The Testament of Mary) σε μετάφραση Κατερίνας Βαλαβανίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη. Η Μαρία, εξόριστη στην Έφεσο, γερασμένη, καταπονημένη και σε συνεχή κίνδυνο, αφηγείται, με τον δικό της τρόπο τη ζωή της και τη ζωή του γιού της.

Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, του Ίψεν

STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΗΚΗ επανέρχεται το χειμώνα στο Studio Μαυρομιχάλη με τον Ιωάννη Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Παίζουν: Δέσποινα Πόγκα, Γιώργος Κροντήρης, Μαρία Μακρή, Φίλια Δενδρινού, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Πέτρου, Έλια Βεργανελάκη.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία, του Κάρολου Ντίκενς

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»
Η μαγεία των Χριστουγέννων αγγίζει το Εθνικό Θέατρο και μεταμορφώνει τη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Rex σε μια ζεστή αγκαλιά για όλη την οικογένεια, αφού παρουσιάζεται το κλασικό αριστούργημα του Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου με τον Αλέξανδρο Μυλωνά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άλμπι

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Η Μαρία Πανουργιά παρουσιάζει στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το κλασικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ, «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», για λίγες παραστάσεις. Δύο ζευγάρια ξενυχτούν, καταναλώνοντας άφθονο αλκοόλ. Το πάρτι ξεκινά. Τα συναισθήματα καιροφυλακτούν, έτοιμα να πυρπολήσουν την ιερότητα του ζεύγους, την καρδιά του δυτικού πολιτισμού. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Στέλλα Βογιατζάκη.

Ο Άσχημος, του Marius Von Mayenburg

TEMPUS VERUM - ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
Η θεατρική παράσταση Ο Άσχημος, του Marius Von Mayenburg, ανεβαίνει στο Tempus Verum – Εν Αθήναις σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Ο Λέττε, ο ήρωάς μας είναι άσχημος. Ανείπωτα άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Ποτέ δεν είχε παρατηρήσει την ασχήμια του, μέχρι τη στιγμή που οι άλλοι του την επισήμαναν. Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός.

Η Ανθρώπινη Φωνή, του Ζαν Κοκτώ

ΟΙΚΙΑ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
Το μονόπρακτο Ανθρώπινη Φωνή του Ζαν Κοκτώ, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων, θα φιλοξενηθεί στην Οικία Τέλλογλου σε σκηνοθεσία Γιώρογου Καύκα με την Μαρία Χατζηϊωαννίδου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα