Πέμπτη 21/2: Οι νέες παραστάσεις

Δείτε ποιες παραστάσεις ανοίγουν την αυλαία τους στο κοινό από τις 21/2.

Από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου τέσσερις νέες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Αναλυτικά:

Λέσχη Γονεοκτόνων, του Ambrose Bierce

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η «Λέσχη Γονεοκτόνων», η αμφιλεγόμενη και καυστική συλλογή διηγημάτων του Ambrose Bierce (1842-1913;) παρουσιάζεται δραματοποιημένη για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου. Παίζουν: Δημήτρης Μανδρινός, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Σπυρίδων Ξένος, Μαρβίνα Πιτυχούτη.

Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης, του Έντεν Φον Χόρβατ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Ύστερα από αναβολές, αλλαγές και καθυστερήσεις, οι «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ παρουσιάζονται δια χειρός Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Τέχνης. Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Θόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ιωάννα Μαυρέα, Σμαράγδα Σμυρναίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας, της Λίνα Βερτμίλερ

BIOS
H θεατρική παράσταση Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας, της Λίνα Βερτμίλερ, ανεβαίνει στο Bios. Ιταλία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τουνίν, ένα απλό αγροτόπαιδο, μαθαίνει ότι ο αναρχικός αδερφικός του φίλος και μέντοράς του, εκτελέστηκε από το φασιστικό καθεστώς μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Ίριδα Μάρα, Ξένια Αλεξίου, Γεωργία Παντέλη, Δάφνη Νικητάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Κωνσταντίνος Πολύζος, Γιάννης Ίτσιος. Στο ρόλο της Μαντάμ Αΐντα η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου.

Αριζόνα, του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ
Το θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας παρουσιάζει το έργο Αριζόνα του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου. Το έργο αναφέρεται σε ένα ζευγάρι Αμερικανών, το οποίο συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Κάτω όμως από τον καυτό ήλιο της Αριζόνα ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους «εισβολείς μετανάστες» αλλά με την δική τους συναισθηματική έρημο, στη σχέση τους και στη ζωή τους, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν απρόβλεπτη τροπή. Παίζουν: Ελένη Καραμούζη, Γεράσιμος Σοφιανός


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα