«Σπουδές Υποδούλωσης» στο Faust

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Καραμεσίνης και η βοκαλίστρια-ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζουν την παράσταση «Σπουδές Υποδούλωσης».

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Καραμεσίνης και η βοκαλίστρια-ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζουν την παράσταση «Σπουδές Υποδούλωσης» που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Bρετανού συγγραφέα Howard Barker “13 Αντικείμενα.

Πρόκειται για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εργασίας ηθοποιών και περφόρμερ πάνω στο Μουσικό Υποκριτικό Σύστημα MUSA, το οποίο καθοδηγούν οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Στην παράσταση παρουσιάζονται 8 από τα 13 μονόπρακτα του έργου του συγγραφέα.

Ο Howard Barker, ιδιαίτερος, σκληρός, προκλητικός, μέσα από το θέατρό του, το Θέατρο της Καταστροφής, όπως το ονομάζει ο ίδιος, επιδιώκει να διαμορφώσει μια μοντέρνα σύλληψη και μορφή για την τραγωδία στην εποχή μας, χωρίς τα στοιχεία του φόβου, της τιμωρίας και της κάθαρσης.

Το έργο γράφτηκε το 2003 και, όπως όλα τα έργα του κορυφαίου δραματουργού, ξεχωρίζει για την ρωμαλέα ποιητική γλώσσα, τις προκλητικές ιδέες και το μαύρο χιούμορ, τα οποία επιστρατεύονται για να εξερευνήσουν τη στενή προσωπική σχέση που αποκτούμε συχνά με τα απλά αντικείμενα και τη μυστική ζωή.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Καραμεσίνης, μουσική/φωνητική διδασκαλία: Αγγελική Τουμπανάκη, χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου, κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου σχεδιασμός φώτων: Κυριάκος Πετρίδης, μουσική σύνθεση: Αγγελική Τουμπανάκη, Σπύρος Καλλιβωκάς, φωτογραφίες: Δημήτρης Νικολάου, μετάφραση: Σεραφείμ Βελέντζας

Παίζουν οι: Αναστασία Αγάθου, Αννέτα Βασιλάκου,Θέκλα Γαΐτη, Χρυσάνθη Κουτρούμπα, Όλγα Νικολαΐδου, Άρης Προσπαθόπουλος, Γιάννης Οιχαλιανός Φιλική συμμετοχή: Σπύρος Καλλιβωκάς, Πανάγος Ιωακείμ

INFO

Ομάδα Θεάτρου “MUSA”: «Σπουδές Υποδούλωσης» του Howard Barker

Δευτέρα 20 και 27 Μαΐου στις 21.00 μμ στη σκηνή του Faust

Πληροφορίες: Χώρος: Faust bar-theatre-arts, Αθηναΐδος 12 και Καλαμιώτου 11, Αθήνα

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 20, 21, 27, 28 Μαΐου 2019 στις 21.00 μμ

Διάρκεια παράστασης: 70’


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα