Μανώλης Σαριδάκης: 20 χρόνια χωρίς τον Καπετάνιο (pic)

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος το βιβλίο του Μανώλη Σαριδάκη για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη με τίτλο «20 χρόνια χωρίς τον Καπετάνιο»

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για δύο δεκαετίες υπήρξε ένα σηµείο αναφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι µόνο ως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά και ως πρόσωπο που συγκέντρωνε ποικίλα σχόλια.

Ο Μανώλης Σαριδάκης, ως µάχιµος δηµοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, έζησε «από µέσα» και ρίχνει φως στα κορυφαία γεγονότα της εποχής του Καπετάνιου...

«Αφού δεν αποφασίζει αυτός να γράψει, να περιγράψει το βίο και την πολιτεία του στον Παναθηναϊκό, θα επιχειρήσω εγώ ο δημοσιογράφος, να διηγηθώ αυτά που έζησα στα 21 χρόνια της προεδρίας του...» γράφει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του.

Στις 176 σελίδες του βιβλίου οι φίλοι του Παναθηναϊκού -και όχι μόνο- θα διαβάσουν άγνωστα περισταστικά από τη θητεία του Γ.Β στον προεδρικό θώκο αλλά και το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του το 2000. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Μ.Σαριδάκης:

«Δεν έκανε κουμάντο μόνος του αλλά έπρεπε να περάσει από «ιερά εξέταση» των άλλων δυο αδελφών, Βαρδή και Θόδωρου, για να πάρει την έγκριση αυτών που σχεδίαζε να πράξει για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός καπετάνιος που υλοποιούσε τα σχέδια της οικογένειας, όντας εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων, τελικά έμεινε στην απέξω»...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα