Η Βικτόρια Χίσλοπ ετοίμασε το «Νησί 2» ενώ βγαίνει σε σειρά της ΕΡΤ το «Καρτ Ποστάλ» (vid)

Η διάσημη συγγραφέας και μεγαλύτερη φιλέλληνας Βικτόρια Χίσλοπ έγραψε το «Νησί 2» ενώ ετοιμάζεται και δεύτερη σειρά βασισμένη σε βιβλίο της, από την ελληνική τηλεόραση.

Μπορεί λίγο πριν το lockdown να έχασε ξαφνικά τη μητέρα της, αλλά η καραντίνα απεδείχθη καθόλα εποικοδομητική και παραγωγική για την Βικτόρια Χίσλοπ. Η διάσημη συγγραφέας, η οποία πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και έλαβε το ελληνικό της διαβατήριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει υπερθεματίσει πως γράφει μόνο όταν έχει «συλλάβει» την ιδέα και εβρισκόμενη με την οικογένειά της, στο χωριό τους, λίγο πιο έξω από το Λονδίνο είχε την έμπνευση και έγραψε το «Νησί 2», το οποίο μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά και τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Κάτι που είπε η ίδια στην εκπομπή της ΕΡΤ Art Week σε αποκλειστική συνέντευξη στην Λένα Αρώνη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η Χίσλοπ, η οποία δηλώνει πως βρίσκεται στον… «μήνα του μέλιτος» με την Ελλάδα και τον μισό χρόνο κατοικεί στη χώρα μας, έκανε το «μπαμ» με «το Νησί» το οποίο έγραψε το 2005, ξετυλίγοντας ένα μυθιστόρημα γύρω από τη Σπιναλόγκα την οποία είχε επισκεφτεί και έτσι συνέλαβε την ιδέα. «Το Νησί» πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες, ενώ έγινε και τηλεοπτική σειρά στο Mega η οποία καθήλωσε τον κόσμο.

Το «Νησί 2» θα είναι μια συνέχεια βασισμένο και γύρω από τους τρεις άντρες που αγάπησαν την Άννα, την πρωταγωνίστρια του πρώτου βιβλίου.

Η Χίσλοπ, που έχει γράψει πολλά βιβλία για την Ελλάδα, όπως για την κατοχή, τον εμφύλιο («Όσοι Αγαπιούνται» είναι το πιο πρόσφατο αφιερωμένο κι αυτό στα δεινά που πέρασε η χώρα μας) αλλά και για την Κύπρο, βρίσκεται-όπως αποκάλυψε- στη διαδικασία συμβολαίων με την ΕΡΤ για να γυριστεί σε σειρά (εξ ολοκλήρου στην Κρήτη) το βιβλίο της «Καρτ Ποστάλ».

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη της Βικτόρια Χίσλοπ στο ART Week της ERT και τη Λένα Αρώνη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα