Ολυμπιακός: Να «κλέψει» τον Ζαϊντού από την Πόρτο

Σφήνα του Ολυμπιακού για τον Νιγηριανό που διεκδικεί η Πόρτο. Ποια συγκυρία θέλουν να εκμεταλλευτούν οι πρωταθλητές Ελλάδας για να πάρουν τον ποδοσφαιριστή. Εμπλοκή του Ζόρζε Μέντες τις τελευταίες ημέρες στην υπόθεση. Πολυεργαλείο ο 23χρονος άσος

Με Ραφίνια και Χολέμπας έκλεισε τις τρύπες που δημιουργήθηκαν στα άκρα της άμυνάς του. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι με αυτές τις δύο κινήσεις σταματάει η ενίσχυση του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν. Ειδικά στην αριστερή πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν ποδοσφαιριστή που θα είναι το πρώτο βιολί. Απλά με την προσθήκη του Χοσέ Χολέμπας είναι πλέον πιο ήσυχοι για να κάνουν τη σωστή επιλογή για τον παίκτη που θα είναι ο βασικός τους. Οι προτάσεις που έχουν γίνει στην ομάδα του Πειραιά είναι αρκετές και με μεγάλη προσοχή ο Πέδρο Μαρτίνς εξετάζει κάθε παίκτη. Οι Πορτογάλοι, ωστόσο, επιβεβαίωσαν τα ρεπορτάζ του «ΦΩΤΟΣ» των τελευταίων ημερών.

«Ενδιαφέρεται για Ζαϊντού ο Ολυμπιακός» - Δείτε τον (vid)

Τον Ζαϊντού σας αναφέραμε ως στόχο του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της άμυνάς του. Έναν ποδοσφαιριστή που τον ξέρει και ο Πέδρο Μαρτίνς από το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Και η έγκυρη «Record» έγραψε χθες ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει στο… στόχαστρό της τον Ζαϊντού και μάλιστα έχει μπει πολύ δυνατά στο κόλπο της διεκδίκησής του. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που την περασμένη σεζόν έκανε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα και θεωρείται η πιο εξελίξιμη περίπτωση στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Παίκτης που έχει κλέψει την παράσταση και έχει τρομερές ικανότητες. Η υπόθεση, ωστόσο, δεν είναι απλή, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει την άκρη. Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα.

Τον θέλει ο Κονσεϊσάο

Η Πόρτο είναι η ομάδα που ασχολείται πάρα πολύ σοβαρά με την περίπτωση του Ζαϊντού. Τα Μέσα στην Πορτογαλία έφτασαν στο σημείο να θεωρούν τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στους «δράκους» δεδομένη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει παρά το γεγονός ότι η Πόρτο θέλει πολύ τον παίκτη. Σε όλα αυτά υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Η διοίκηση της Σάντα Κλάρα πριν από μία ημέρα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από την Πόρτο για τον Ζαϊντού. Ναι μεν ενδιαφέρον, αλλά όχι πρόταση για να ξεκινήσει διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε για τις φήμες και είπε: «Γνωρίζω για όσα γράφονται, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Είναι τιμή μου να ενδιαφέρεται η Πόρτο, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Είναι όνειρό μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ» έχει δηλώσει πρόσφατα ο Ζαϊντού για την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί πως κλείνει στην Πόρτο. Τον παίκτη τον έχει επιλέξει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τους «δράκους» και έχει ζητήσει να προχωρήσει άμεσα η απόκτησή του. Η Σάντα Κλάρα από την άλλη γνωρίζει πως μετά τη σεζόν που έκανε ο Ζαϊντού δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει και του χρόνου. Ο ατζέντης του «ψάχνεται» και μέχρι τώρα περίμεναν την κίνηση της Πόρτο.

Το εμπόδιο της Πόρτο

Κάπου εδώ έρχεται και η εμπλοκή για τους «δράκους». Η ομάδα του Οπόρτο καθυστερεί να κάνει πρόταση και η πλευρά του παίκτη έχει στα χέρια της προσφορές και εκτός Πορτογαλίας. Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χθες οι Πορτογάλοι, ο Ολυμπιακός έχει τον παίκτη πολύ ψηλά στη λίστα του, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και από την Ισπανία χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ποιος σύλλογος ασχολείται μαζί του. Το θέμα είναι ότι με την Πόρτο να έχει εμπλακεί τόσο πολύ στην υπόθεση, μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός πιθανότητες; Το μεγάλο πρόβλημα των «δράκων» είναι πως έχουν περιορισμό στις μεταγραφές από την ΟΥΕΦΑ. Γι’ αυτόν τον λόγο αδυνατούν αυτήν τη στιγμή να προχωρήσουν σε επίσημη κρούση και να πάρουν τον παίκτη. Έτσι και η πλευρά του παίκτη «ψάχνεται» σε άλλες κατευθύνσεις και σε συλλόγους που θα του δώσουν ό,τι του προσέφερε και η Πόρτο.

Εκεί μπαίνει στο κόλπο και ο Ολυμπιακός που σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των «δράκων» και να τους «κλέψει» τον παίκτη. Τις τελευταίες ημέρες στην υπόθεση έχει μπει και ο Ζόρζε Μέντες. Ο γνωστός ατζέντης δεν έχει τα δικαιώματα του 23χρονου μπακ, αλλά έχει εμπλακεί στο θέμα για να δώσει τη λύση. Προφανώς και η Σάντα Κλάρα αναζητά μία πρόταση για να δώσει τον ποδοσφαιριστή που κοστολογείται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Μέντες αυτήν τη στιγμή μοιάζει να είναι το κλειδί για να ξετυλιχτεί αυτό το κουβάρι. Ο Ολυμπιακός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ατζέντη και θέλει να το εκμεταλλευτεί προκειμένου να πάρει τον ποδοσφαιριστή που έχει κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα.

Ο πιο γρήγορος μπακ στην Πορτογαλία

Θα αναρωτιέται κανείς γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος για έναν πιτσιρικά 23 ετών που αγωνίζεται στη Σάντα Κλάρα. Στην Πορτογαλία ανέφεραν χθες ότι τον παίκτη τον ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς και τον έχει ζητήσει. Είναι λογικό να τον γνωρίζει ο 50χρονος προπονητής, αφού ξέρει καλά τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν γίνονται εγκωμιαστικά σχόλια για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Αυτήν τη στιγμή θεωρείται ο ταχύτερος μπακ στην Πορτογαλία. Ένας παίκτης που παίζει όλη την πλευρά και μεγάλο του προσόν είναι η ταχύτητά του. Ακόμη, έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αφού, αν και μόλις 23 ετών, έχει τη δυνατότητα να παίξει με την ίδια άνεση και σε άλλες θέσεις. Ο Ζαϊντού μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ, ως αριστερό χαφ και ως εξτρέμ. Στη Σάντα Κλάρα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε 16 φορές ως αριστερός μπακ, τρεις φορές ως αριστερός χαφ, τρεις ως στόπερ και μία ως εξτρέμ.

Μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις σε μία ομάδα και είναι κάτι που το λαμβάνουν υπόψη τους οι προπονητές. Στις 27 συμμετοχές που έκανε την περασμένη αγωνιστική περίοδο σκόραρε μία φορά, ενώ είχε τρεις ασίστ. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Πορτογαλία και γι’ αυτό άλλωστε η Πόρτο έχει εστιάσει σε αυτόν και κινείται να τον αποκτήσει. Το μειονέκτημά του είναι πως δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και πιάνει θέση ξένου. Ακόμη, με τη Σάντα Κλάρα έχει συμβόλαιο έως το 2022 και ο σύλλογός του με ένα ποσό στα 2,5 εκατ. ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο να γίνει η μεταγραφή του. Οι Πορτογάλοι μάλιστα ανέφεραν πως ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί να τον πάρει για να τον έχει βασικό αριστερό μπακ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως προαναφέραμε, η εμπλοκή του Μέντες τις τελευταίες ημέρες έχει αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει η δουλειά, αλλά δεν είναι απλή υπόθεση.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα