Η «σεντερφορίσια» νίκη της Εθνικής και ο Φορτούνης

Σε μια μεταβατική περίοδο, που η Εθνική ψάχνει έναν σέντερ φορ-κανόνι, πήρε τη νίκη απέναντι στην Μολδαβία με γκολ που προήλθαν από... σεντερφορίσιες κινήσεις των παικτών της. Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος

Η Μολδαβία, η οποία είχε δεχθεί 6 γκολ από την Ιταλία σε πρόσφατο φιλικό, έβαλε δύσκολους γρίφους στο επιθετικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών του Φαν’τ Σιπ. Το πρώτο 15λεπτο ήταν σε υψηλό τέμπο, με πίεση μετά από χαμένες μπαλιές, αλλά χωρίς αποτελεσματικότητα. Το επόμενο ημίωρο ήταν ένα από τα δεκάδες που έχει προσφέρει η ελληνική ομάδα σε άδεια γήπεδα με ή χωρίς κορονοϊό. Άνευρο και χωρίς φαντασία στη δημιουργία και την εκτέλεση.

Ελλάδα - Μολδαβία 2-0: Πήρε το τρίποντο η Εθνική (highlights)

Η λύτρωση ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σε μια από τις ελάχιστες φορές που οι μέσοι έβγαλαν σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον σέντερ φορ της ομάδας. Ο Κουρμπέλης έσκαψε άψογα, ο Παυλίδης κινήθηκε στο «κουτί» και όταν το... άνοιξε είχε διπλό δώρο από την άμυνα της Μολδαβίας: πέναλτι-γκολ και αποβολή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σκόρερ του 1-0 ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική και μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Το γκολ αυτό (και η αποβολή) όχι μόνο έλυσε τα πόδια των Ελλήνων διεθνών αλλά και τη «μαγκωμένη» έως τότε ψυχολογία τους - βλέποντας ότι δεν τους βγαίνει τίποτα απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από 9 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και όλα τελείωσαν με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, όταν ο εκτελεστής του πρώτου γκολ (Μπακασέτας) έγινε δημιουργός και ο πρώην συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, μεταμορφώθηκε σε σέντερ φορ: κατέβασε άψογα την μπάλα με το στήθος και την έστειλε στα δίχτυα του πρώην τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Ναμάσκο, κάνοντας το 2-0, που διατηρεί την Εθνική σε τροχιά πρωτιάς του ομίλου.

Ελλάδα - Μολδαβία 2-0: Δύο δοκάρια σε 20 λεπτά ο Φορτούνης! (vid)

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη «φλόγα» που προσέθεσε στην ομάδα ο Φορτούνης στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν λέμε ότι είναι πιο χρήσιμος στην Εθνική από τον Μάνταλο, εκείνος το αποδεικνύει... Και χωρίς σέντερ φορ...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα