Πρώτα τρόμαξε, μετά την τρόμαξε...

Αν δεν βάζεις εσύ τα γκολ στη Μάντσεστερ Σίτι, θα στα βάλει εκείνη. Αυτό έπαθε ο Ολυμπιακός στην ήττα με κέρδη στο Etihad

Αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος και πάει σε αυστηρή κριτική στον Ολυμπιακό επειδή έχασε στο Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία με 3-0, ας ρωτήσει την Αταλάντα, την Σαχτάρ ή την Σάλτσμπουργκ. Τα αποτελέσματα σε αυτή τη διοργάνωση μπορεί να ξεφύγουν χωρίς να το καταλάβεις.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος γιατί φοβήθηκε τόσο πολύ στο ξεκίνημα. Έμοιαζε να κάνει τη Σίτι καλύτερη απ΄όσο είναι στην πραγματικότητα. Και δέχτηκε ένα γρήγορο γκολ για μία ακόμη φορά, αν και θα μπορούσε να το είχε δεχτεί και πριν από το 12'.

Η συνέχεια ήταν σταδιακά πολύ τιμητική για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Είχαν τη δύναμη να ισορροπήσουν το ματς, να κρατήσουν τη Σίτι εκτός ξέφρενου ρυθμού, να κλείσουν ένα πολύ κακό δικό τους πρώτο ημίχρονο (τουλάχιστον επιθετικά) με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Και στην επανάληψη να κάνουν εκείνοι την Σίτι να τρομάξει. Να στριμωχτεί, να φέρει στο μυαλό της ότι το ματς δεν το είχε κλειδώσει ώστε να σκέφτεται την Λίβερπουλ και το ντέρμπι που έχει για το πρωτάθλημα.

Ο Βαλμπουενά για δεύτερο στη σειρά εκτός έδρας ματς θα μπορούσε να φέρει την κατάσταση στα ίσα, αλλά έχασε ευκαιρίες «εύκολες» για την κλάση του. Ο Χολέμπας πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Σίτι, αλλά ούτε αυτός ισοφάρισε. Ο Ελ Αραμπί το ίδιο, ο Καμαρά δεν βρήκε την κεφαλιά όπως έπρεπε. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κι όταν δεν μπαίνουν, το 3-0 δεν είναι και απίθανο να συμβεί, με την κόπωση και την απογοήτευση στο τέλος.

Είχε κέρδη αυτοπεποίθησης από αυτό το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός. Για τα τρία ματς που έχει μπροστά του στον όμιλο. Για τους βαθμούς που πρέπει να πάρει και στα τρία, ώστε να μπορεί πράγματι να ελπίζει για τη δεύτερη θέση. Φυσικά και σε πρόσωπα, αφού μετά τον Εμβιλά αρχίζουμε και βλέπουμε την αξία του Μπρούμα και του Πέπε. Το μάθημα των πρώτων ημιχρόνων, όμως, θα πρέπει επίσης κάποια στιγμή να το κατανοήσει ο φετινός Ολυμπιακός. Και το πρόβλημα στα 45λεπτα μέχρι το ημίχρονο δεν ήταν η εμφάνιση στο Μάντσεστερ. Ήταν σε όλα τα προηγούμενα φετινά ματς, με κάποιες εξαιρέσεις καλής απόδοσης, όπου και πάλι το γκολ δεν έχει έρθει...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα