Ο Sokratis είναι και «Σεμέδο» και «Ραφίνια»!

Ο Ολυμπιακός είχε «πληγώσει» τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στα περσινά ματς με την Άρσεναλ, αλλά ο διεθνής άσος είχε κάνει μεγάλο ματς ως δεξιός μπακ στο Φάληρο. Και η επιστροφή στην Εθνική για τα 100 ματς! 

Η μεγάλη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό είναι γεγονός και πέραν του «ονόρε» για τον καλύτερο Έλληνα παίκτη των τελευταίων ετών στα διεθνή γήπεδα, η πειραϊκή ομάδα ενισχύεται αφάνταστα στην ήδη πολύ ισχυρή αμυντική γραμμή της.

Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αποκτήσει ρυθμό, αλλά πιστεύω ότι με τόσα πολλά ματς να απομένουν σε Super League, Europa League και Κύπελλο, θα βοηθήσει εκτός από πάρα πολύ και... πάρα πολύ άμεσα!

Ο Ολυμπιακός βρίσκει έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της απουσίας του Ρούμπεν Σεμέδο στον πρώτο αγώνα με την PSV. Κομβικό ζήτημα. Επιπλέον ο Παπασταθόπουλος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί εκτός από στόπερ και στη θέση του δεξιού μπακ, αν και εφόσον ο Πέδρο Μαρτίνς χρειαστεί εκεί κάποια λύση σε συνθήκες που ενδεχομένως παρουσιαστούν έως το τέλος της σεζόν. Για όποιον το έχει ξεχάσει, ο Σωκράτης είχε παίξει σε αυτή τη θέση στο περσινό Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1, στο γήπεδο που θα είναι η δική του έδρα για τα επόμενα 2,5 χρόνια (και βλέπουμε)! Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν εκ των κορυφαίων της αγγλικής ομάδας. Ενώ στον θριαμβευτικό για τον Ολυμπιακό επαναληπτικό στο Emirates είχε μπει αλλαγή στο 103' στη θέση του τραυματία Μουστάφι, είχε παίξει στόπερ και είχε ζήσει όλο το θρίλερ «από μέσα». Είχε πληγωθεί τότε, αλλά τώρα ανήκει στην κορυφαία ελληνική ομάδα που σε εκείνο το παιχνίδι είχε πανηγυρίσει τον κορυφαίο θρίαμβο στην ιστορία της. Στο «Καραϊσκάκης» είχε παίξει άλλη μία φορά, ως παίκτης της ΑΕΚ και προτού φύγει για την Ιταλία. Τότε ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0, με κεφαλιά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Αλλά τώρα ο Σωκράτης είναι ο έμπειρος, τότε απλά 'ήταν ένα μεγάλο ταλέντο.

Και κάτι ακόμα. Ο Παπασταθόπουλος έχει 90 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Θα είχε αγγίξει ήδη τις 100 αν δεν υπήρχε εκείνη η γελοία ιστορία και απόφαση αποπομπής του (όπως και άλλων «παλιών») από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μακάρι αυτό να αλλάξει με κάποιον τρόπο και ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός της εποχής μας, μαζί με τον Κώστα Μανωλά και τον Δημήτρη Σιόβα, να είναι ξανά με το εθνόσημο στο στήθος και να φτάσει - ως παίκτης του Ολυμπιακού πλέον - σε αυτό τον αριθμό συμμετοχών ορόσημο για την καριέρα κάθε μεγάλου άσου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πολύ μεγάλη ενίσχυση για τον Ολυμπιακό και - επιμένω - μεταγραφή ουσίας για τον Μαρτίνς. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο για μια ομάδα που έχει αποσπαστεί από τις υπόλοιπες αλλά δε σταματά να έχει αυτή τη γόνιμη και χρήσιμη «ανησυχία» για τη συνέχεια της παρουσίας της στην κορυφή...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα