Ολυμπιακός: Η πρόκριση χάθηκε σε στιγμές

Το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ (μαζί με το όνειρο για τους «8») χάθηκε σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Κάποιες πριν καν ξεκινήσει…

Η Άρσεναλ τόσο φέτος όσο και πέρυσι και πιθανώς πάντα είναι μια ομάδα καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Σαν κλαμπ, σαν μπάτζετ, σαν τη χώρα που ποδοσφαιρικά εκπροσωπεί, το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει. Όπως και να το δει κανείς. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι μπορεί να κερδίζει πάντα τον Ολυμπιακό. Έχει άλλωστε αποδειχτεί, μη λέμε τα γνωστά.

Στον αγώνα της Πέμπτης (11/3), ο Ολυμπιακός έχασε 3-1 από την Άρσεναλ στο γήπεδό του και δεν θα συνεχίσει περισσότερο φέτος στην Ευρώπη κι ας υπάρχει μπροστά ο επαναληπτικός. Ακόμη κι αν όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, να βάλει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον τρία γκολ στο Λονδίνο και να περάσει, αυτό δεν θα γίνει. Συνεπώς, ό,τι μπορούσε να γίνει είχε να κάνει με αυτά που συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και με βάση την εικόνα του πρώτου ματς, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο Ολυμπιακός με λίγη περισσότερη τύχη και προσοχή από δικής του πλευράς (παικτών και προπονητή), αλλά και με τη διαιτησία να παίζει αντικειμενικά, θα ήταν τώρα σε εντελώς διαφορετική φάση για τη ρεβάνς. Δύσκολα, αλλά όχι απίθανα.

Το 1-3 διαμορφώθηκε από στιγμές. Ας αφήσουμε την ατυχία με τους τραυματισμούς του Σεμέδο, του Μπα, του Αβραάμ και του Βρουσάι. Ενώ η Άρσεναλ δεν είχε την παραμικρή απουσία. Αν και εδώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αντιδράσει διαφορετικά, όσον αφορά στις επιλογές που έγιναν. Και για το θέμα της αναμονής με τον Μπα, για την αλλαγή θέσης τελικά στον Εμβιλά, για όλα όσα πολλά μπορεί να πει ο καθένας μετά το παιχνίδι.

Οι πιο καθοριστικές στιγμές, λοιπόν, ήταν οι ευκαιρίες της Άρσεναλ στο δεκάλεπτο. Εκεί που ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ από τύχη και από την ικανότητα του Σα στη φάση με τον Ομπαμεγιάνγκ, για την οποία ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πιστώνεται την αντίδραση πριν από το δοκάρι.

Αλλά στη συνέχεια, όλες οι καθοριστικές στιγμές ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό. Η κακή επιλογή του Μπρούμα στην ευκαιρία του. Τα λάθη με τις πάσες στην αριστερή πλευρά, τη βολίδα του Έντεγκαρντ και την κακή εκτίμηση του Σα στο 0-1. Την τεράστια φάση με τον Μασούρα που έκλεψε υπέροχα και είδε μόνο εστία, όχι τον Ελ Αραμπί.

Κι ενώ γίνεται το 1-1 από τον Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός χάνει με τον Μαροκινό την απίστευτη ευκαιρία (παρέμβαση και Μπεγερίν) στην καλύτερη φάση που δημιούργησε η ομάδα σε όλο το ματς, εκεί όπου ο Ολυμπιακός ήταν Premier League και η Άρσεναλ Super League! Δεν έγινε εκεί το 2-1. Και σίγουρα τώρα θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά.

Αλλά μετά ήρθε η απίθανη στιγμή για το 1-2, με το φάουλ που δεν έδωσε ο Γερμανός. Στο 82΄. Σε σημείο, δηλαδή, στο οποίο δύσκολα κάτι θα άλλαζε. Έστω κι αν ένα λεπτό πριν ο Μαρτίνς ανεξήγητα άλλαξε τον Ελ Αραμπί με τον Χασάν, σε μια κακιά στιγμή για τον προπονητή. Το πιθανότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε ισόπαλος στην Αγγλία να παίξει την πρόκριση. Πάλι αουτσάιντερ, αλλά όχι χαμένος από χέρι όπως συμβαίνει τώρα. Ο Ζίμπερτ είχε δείξει σε όλο το ματς τις διαθέσεις του, σε αυτή τη φάση το έκανε με τρόπο που έπεισε και τους δύσπιστους. Και πάνω στην αναστάτωση, η στιγμή του 1-3. Πάλι με συνολική ευθύνη, όπως φυσικά και ατομική από τον Σα. Σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της καριέρας του γκολκίπερ.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 10΄ήταν χειρότερος της Άρσεναλ και τυχερός. Από το 10΄έως το 80΄ήταν ισάξιος ή και καλύτερος και μπορούσε να έχει κάτι καλύτερο από το 1-1. Στο 82΄μίλησε ο διαιτητής και το τελείωσε. Αυτή ήταν η εικόνα ενός παιχνιδιού που πλήγωσε τους Πειραιώτες και τον κόσμο τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους πάει πίσω. Ανάλυση λαθών ασφαλώς. Αλλά με το βλέμμα μπροστά…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα