Τα 300+ γκολ με Μαρτίνς, το Λονδίνο και τα play off

Α(ρσ)Ε(να)Λ-Ολυμπιακός 1-3! Ωραίο θα ήταν για την Πέμπτη. Αλλά δεν είναι το παν, για μια ομάδα και έναν προπονητή (με πάνω από 300 γκολ πια) που έχουν καταφέρει να κάνουν τα play off διασκέδαση...

Το 1-3 του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ έγινε 1-3 του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΛ και φυσικά οι συγκρίσεις δεν έχουν κανένα νόημα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι με το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο Αλκαζάρ, αυτό του Θανάση Ανδρούτσου, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 300 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην εποχή του Πορτογάλου τεχνικού. Και με τον Ελ Αραμπί έγιναν 301.

Όλα αυτά σε 149 ματς με τον Πέδρο στον πάγκο, δηλαδή με μέσο όρο περίπου δύο γκολ για τον Ολυμπιακό, από την ώρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ο εξαιρετικός προπονητής. Ο οποίος έχει τον τρόπο να στηρίζει εμπράκτως τον Ζοσέ Σα, να βρίσκει στον Ανδρούτσο τη θέση του, να βάζει τις φωνές στον Μπρούμα όταν το παραξηλώνει, να ρίχνει στο γήπεδο τον Σουρλή και να παίρνει τον 17χρονο Χριστοφιλόπουλο στην αποστολή.

Στο Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός απλά είχε ακόμη μία μέρα στη δουλειά. Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 67 βαθμούς, έναν περισσότερο από πέρυσι που και πάλι είχε κάνει πάρτι στα play off. Όπως θα συμβεί και φέτος. Με την απόσταση αντί να μειώνεται (με τον Ολυμπιακό να παίζει Ευρώπη και να τα δίνει όλα εκεί) να αυξάνεται. Μόνον ο Άρης κρατάει, αλλά στους 16 βαθμούς πίσω. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μακριά που μπορεί κάποια ρεκόρ διαφοράς στο τέλος να γραφτούν επίσης στην ιστορία. Από τον Ολυμπιακό εξαρτάται και τις διαθέσεις του στην εξτρά διαδικασία.

Κι εκεί είναι βέβαιο ότι δε θα βγει το... ποπ κορν στην ομάδα για να περάσει απλά η ώρα με ευχάριστο τρόπο. Χάρη στη διαφορά που η ίδια έχτισε σε όλη την κανονική περίοδο. Εκεί θα δουλευτούν πράγματα και αδυναμίες. Που σαφώς υπάρχουν. Και που φάνηκαν ΚΑΙ στη Λάρισα. Όχι μόνο ότι πάλι μπήκε ένα γκολ στο τέλος από στατική φάση. Ένας μπελάς που δε λέει να αφήσει ήσυχη την άμυνα και τον Σα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Έγιναν κι άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο τρόπο διαχείρισης. Κάποιες αντεπιθέσεις, κάποιες διεκδικήσεις, κάποιες τελικές πάσες, κάποια άσχημα τελειώματα.

Η κόπωση είναι σίγουρα μια σοβαρή αιτία. Και οι τραυματισμοί. Και οι υψηλές υποχρεώσεις που οι άλλες ομάδες δεν έχουν. Και δεν μπορούν καν να φανταστούν. Αλλά για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς των 101 νικών και των 301 γκολ, το μέλλον πρέπει να είναι όλο και καλύτερο. Την Πέμπτη (18/3) στο Λονδίνο αυτός θα είναι ο στόχος. Κι ας μοιάζει απίθανη η πρόκριση. Ο στόχος είναι υπαρκτός και δεν έχει να κάνει μόνο με την υπέρβαση που είχε σημειωθεί πέρυσι...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα