«Ντέρμπι» Σπόρτινγκ-Μπενφίκα για Βινάγκρε και γιατί απέτυχε στον Ολυμπιακό

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα είναι έτοιμες να δώσουν «μάχη» για τον Ρούμπεν Βινάγκρε της Γουλβς. Γιατί ο 21χρονος απέτυχε στον Ολυμπιακό.

Πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι οι μεταγραφές είναι τζόγος. Δηλαδή κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να σου… βγει και να αποδώσει, ενώ κάποιος άλλος απλά να μην ταιριάξει με την ομάδα και να πάει κάπου άλλου και να εκτοξευτεί. Μία περίπτωση που απέτυχε στον Ολυμπιακό είναι ο Ρούμπεν Βινάγκρε, ο αριστερός μπακ που αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού από τη Γουλβς και με οψιόν αγοράς 21 εκατ. ευρώ!

Στο… στόχαστρο της Μπενφίκα ο Βινάγκρε!

Στα 21 του χρόνια άφησε την Premier League για τον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά το πέρασμα του από τη χώρα μας ήταν σύντομο. Τον Ιανουάριο διακόπηκε ο δανεισμός του από τη Γουλβς και ο Βινάγκρε μπήκε στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του και στη Φαμαλικάο, η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Από τον Ολυμπιακό έφυγε έχοντας 21 λεπτά στο Champions League τρία ημίχρονα στη Super League, αφού είχε αγωνιστεί για 90 λεπτά με τον Απόλλωνα Σμύρνης και 45' με τον Βόλο. Στη Φαμαλικάκο έχει ήδη κάνει 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σε μία ομάδα με εντελώς διαφορετικούς στόχους από τον Ολυμπιακό έχει ξεχωρίσει.

Πριν μερικές ημέρες η Abola είχε γράψει για ενδιαφέρον. Σήμερα (2/4) η πορτογαλική εφημερίδα τον έχει πρώτο θέμα με τίτλο «ντέρμπι για τον Βινάγκρε». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης Abola η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει μπει πολύ δυνατά στο κόλπο της απόκτησης του ποδοσφαιριστή της Γουλβς. Για τον αριστερό της μπακ, τον Νούνο Μέντες υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικούς και αγγλικούς συλλόγους με τον έναν να είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Θεωρούν ότι ο Βινάγκρε είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει το κενό. Η Abola προβλέπει "μάχη" των δύο ομάδων της Λισαβόνας, διότι ο παίκτης είναι πολύ ψηλά και στη λίστα της Μπενφίκα.

Δεν είδε με καλό μάτι την προοπτική της Ελλάδας

Πως όμως ένας παίκτης με μηδαμινή προσφορά στον Ολυμπιακό έχει γίνει μήλον της έριδος για τους δύο "μεγάλους" της πορτογαλικής πρωτεύουσας; Οι Πειραιώτες αφού δεν μπόρεσαν να κλείσουν κάποιον από τους μπακ που κοιτούσαν στην Πορτογαλία (Ζαϊντού, Ρέις) πήραν με δανεισμό τον Βινάγκρε και με μία οψιόν 21 εκατ. ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε "ζεστός" στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και να αφήσει την Premier League.

Πείστηκε, ωστόσο, να το κάνει με την προοπτική ότι θα παίξει στο Champions League. Ποτέ, ωστόσο, δεν είδε με θέρμη την προοπτική του Ολυμπιακού. Αυτό φαινόταν και στις προπονήσεις. Ένα παιδί 21 ετών που είχε μπλαζέ ύφος και δεν μπόρεσε να ταιριάξει ούτε με τους Πορτογάλους που βρίσκονται στον Ρέντη. Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε έδειξε ότι απλά δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και το αποκορύφωμα ήταν όταν τον Οκτώβριο πήγε να παίξει με την Ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ο τραυματισμός και το ταξίδι στην Πορτογαλία

Τότε υπέστη έναν τραυματισμό, τον οποίο μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπόρεσε να… ξεπεράσει. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει μέχρι και ειδική άδεια από τον Πέδρο Μαρτίνς για να πάει στην Πορτογαλία σε δικό του γιατρό, αλλά πολύ περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, για να ηρεμήσει. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει με τον παίκτη να είναι μονίμως εκτός αποστολής, να δηλώνει τραυματίας και τον Μαρτίνς να έχει μείνει με τον Χολέμπας. Ποτέ δεν έδειξε στον Ρέντη το ταλέντο του και αν μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό. Δεν "ψηνόταν" από την πρώτη στιγμή και έτσι δεν πέτυχε στους πρωταθλητές Ελλάδας. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες έκαναν τα πάντα για να διευκολύνουν και εκείνον και τη σύντροφο του να προσαρμοστούν στη χώρα μας και μάλιστα πολύ γρήγορα και αυτός βρήκε ένα πολύ καλό σπίτι στα νότια προάστια. Είναι, όμως, κάποιες μεταγραφές που απλά δεν πετυχαίνουν…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα