«Ελ Αραμπί» της Σερβίας ο Μπεν!

Έξοχη σεζόν από τον Μπεν με τον Ερυθρό Αστέρα και μαζί με τον-  επίσης πρώην του Ολυμπιακού - Κατάι σημείωσαν 35 γκολ με 18 ασίστ!

Ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Σερβία με νίκη 5-1 επί της Μέταλατς και τερμάτισε αήττητος με 108 βαθμούς (35 νίκες και 3 ισοπαλίες), με διαφορά 13 βαθμών από τη δεύτερη Παρτιζάν και σημειώνοντας μόνο στο πρωτάθλημα 114 γκολ!

Στη σερβική ομάδα ανήκουν δύο παίκτες που είχαν φορέσει για λίγο τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Αφρικανός Ελ Φαρντού Μπεν και ο Σέρβος Αλεκσάνταρ Κατάι που έκαναν απίθανη σεζόν και βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα τους στην επίτευξη του στόχου.

Ο Μπεν σημείωσε δύο γκολ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και έφτασε συνολικά τα 18 φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ ο 32χρονος επιθετικός από τις Κομόρες μοίρασε και 10 ασίστ. Σε μία από τις κορυφαίες χρονιές της καριέρας του. Από τα 18 γκολ τα 6 ήταν για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο δε Κατάι πέτυχε 17 τέρματα αν και δεν είναι κλασικός φορ και έπαιξε λιγότερα ματς από τον Μπεν στη διάρκεια της περιόδου. Ο χαρισματικός άσος που σε μεγάλο βαθμό αδίκησε ο ίδιος την καριέρα του έδωσε και 8 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα, πάντως, ήταν άλλος. Ο επιθετικός χαφ Μίρκο Ίβανιτς, με 20 τέρματα και 11 ασίστ, ηγέτης της ομάδας στην άνετη πορεία της προς τον τίτλο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα